Жена загина в тежка катастрофа, колата карала дъщеря й

Шофьорката, съпругът и детето им на година и половина са с травми, но няма опасност за живота им

Тонка ПЕТРОВА

39-годишна жена зад волана на семейната кола “ Опел Астра“ катастрофира, при което загина майка й. Катастрофата е станала във вторник около обед на 2 км от село Веселиново. По първоначални данни 61-годишната жена с инициали И. С. е пътувала на задната седалка, починала е на място. До нея е било столчето с детето, внучето й на година и половина, което е почти невредимо, само с леки охлузвания.
В колата са пътували четирима. Бабата, младото семейство – 39-годишната шофьорка Е. Д. и съпругът й 40-годишният Г. Д., който се возел на предната седалка. Според очевидци, въздушната възглавница се е включила от страната на водачката и това я е предпазило. И двамата са имали предпазни колани. Майката е починала от тежка травма на главата.
Тримата – родителите и синът им на годинка и половина, по първоначална информация са с различни фрактури и повърхностни наранявания опасност за живота им няма. Откарани са в болницата в Шумен. Това съобщи говорителката на полицията Ася Йорданова. Работата по изясняване на случая продължава.
От свои източници „Шуменска заря” научи, че бабата била от село Риш, а младите живеели в Макак. Всички пътували към Риш на гости, където загиналата жена имала и друга дъщеря.
Фаталният удар е станал в бетонова стена на мост. След ляв завой колата е излетяла вдясно и с десните си колела се е озовала в бетоновата канавка. Почти 100 метра е летяла така дори без спирачен път. Накрая се забила в бетоновата тръба под моста, която пресичала косо канавката.
Според неофициални източници, дотогава карал съпругът, който бил по-опитен шофьор. Съпругата обаче поискала малко да покара на този хубав път и двамата се сменили. Първоначално дори пристигналите пътни полицаи не можели да разберат кой е бил зад волана. Но първо това станало ясно от травмите на пътувалите, после те сами казали кой е карал.От полицията съобщиха, че несъобразена с релефа на пътя скорост е била причината колата да излети в канавката и да причини смъртта на 61-годишната жена.

Категория | Водещи новини

Коментирай

  • Kоментирано
  • Популярно
  • Ново
  • Тагове

Архиви

Времето в Шумен

Днес
Sunny
29°C
31.07.2015
Sunny
32°C
01.08.2015
Sunny
29°C
02.08.2015
Sunny
29°C
 
Агенция КРОСС