Полицай №1 за годината, разкрил „наглите”, следи изкъсо мегаделото „Килърите”

Шефът на отдел „Контратерор“ в ГДБОП Валентин Цоновски седи в залата редом до журналистите

Тонка ПЕТРОВА

Полицай №1 за миналата година, шефът на отдел „Контратерор“ в Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” Валентин Цоновски следи изкъсо мегаделото „Килърите” от първия ден на процеса. 49-годишният антимафиот, който в края на 2010 година на официална церемония получи лично от министър Цветан Цветанов приза “Полицай на годината”, седи в залата в съдебната палата на Шумен на последната пейка, редом до журналистите и следи процеса от монитора. Това е първото дело в

Валентин Цоновски

Валентин Цоновски

Шумен, плътно следено от толкова ченгета на куп. На последната скамейка обикновено стоят трима, четирима разследващи полицаи, понякога идва и самият комисар Любомир Христов, но „полицаят на годината” не е отсъствал и час. Грижливо си води бележки, говори често по телефона с някого, звънят му още по-често. Понякога поучава журналистите, но никога не натрапва мнение.

Никак не е странно е, че шефът на отдела за контратерор на антимафиотите, е зарязал всичките си останали служебни ангажименти заради килърите, защото той активно е работил по тяхното разкриване и залавяне. Минути след награждаването му в НДК на 22 декември м.г., попитан за следващите знакови операции, Цоновски заяви: „Хванахме Наглите, сега работим по Килърите 2″.

„Той участваше в много знакови операции в цялата страна и има голям личен принос в разкриването на Наглите”. Това пък обясни вътрешният министър Цветан Цветанов за професионализма на шефа на отдел „Контратерор“. участвал в разбиването на групата за отвличания “Наглите“.

Цоновски е бивш директор на РДВР-Плевен. По това време някой беше сложил бомба пред гаража му в Тръстеник. Любопитен щрих от неговата биография е, че през декември в далечната 2001 година тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов връчи заповедта за освобождаване „по непригодност“ на шефа на РДВР в Плевен майор Валентин Цоновски,

В края на 2010 година на официална церемония Валентин Цоновски получи лично от министър Цветан Цветанов приза “Полицай на годината”.

В края на 2010 година на официална церемония Валентин Цоновски получи лично от министър Цветан Цветанов приза “Полицай на годината”.

защото не се справил с разкриването и преустановяването на многобройните взривове в Плевен. През 2003 г. отива в ГДБОП, а през 2009 г. става шеф на антитерора.

Категория | България и света

Коментирай

  • Kоментирано
  • Популярно
  • Ново
  • Тагове

Архиви

Времето в Шумен

Днес
Partly cloudy
24°C
01.08.2015
Sunny
29°C
02.08.2015
Sunny
29°C
03.08.2015
Sunny
30°C
 
Агенция КРОСС