Събориха с багер тоалетната и банята на семейство в Шумен

Постройката била незаконна, твърдят от общината

Велмира СТЕФАНОВА

Семейство с 11-месечно бебе в Шумен остана без тоалетна и баня днес, след като незаконната постройка бе съборена с багер. Пламена Красимирова Стойчева, която живее с майка си и малкото си дете на ул. „Прилеп“ 10, се обърна към „Шуменска заря“, защото вече не виждала кой може да им помогне. Преди събарянето на постройката бяха спрени токът и водата на семейството. Бебето трябваше да се храни по обед, но нямаше как да се приготви кашичката.

Пламена Красимирова Стойчева показва руините на съборената от самото семейство незаконна постройка на ул. "Прилеп" 10. Снимка Богдан БОГДАНОВ

Пламена Красимирова Стойчева показва руините на съборената от самото семейство незаконна постройка на ул. "Прилеп" 10. Снимка Богдан БОГДАНОВ

„Семейството ни беше предупредено от контролните органи, че постройката е незаконна и както виждате, ние сами си я съборихме. Казаха ни обаче, че това не било достатъчно и помещенията били оборудвани и използваеми. Аз не виждам как някой може да използва баня и тоалетна без стени. От Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) ни уведомиха, че има заповед за събаряне. Дълбоко съм възмутена от цялата ситуация, при която оставят едно малко дете без ток и вода. Как ще му приготвяме храната?“, възмущава се Пламена и показва на място постройката, която наистина е разрушена и не става за нищо, камо ли за клозет.
Представителят на РДНСК в Шумен, който заедно с полицията и общинарите чакаше на улицата до къщата багера, не пожела да коментира ситуацията и ни препрати към шефката си. Оказа се обаче, че г-жа Арнаудова няма право да дава каквато и да било информация за строителния контрол в Шумен. За да получиш коментар от институцията, е необходимо да пишеш до софийското ръководство на ДНСК. Въпреки тромавата процедура, ние го направихме и очакваме отговор.
Представителят на община Шумен инж. Владимир Пощаров каза за „Шуменска заря“, че в общината имало заведена жалба срещу незаконната постройка, представляваща външна тоалетна с баня. „Преписката по случая е изпратена по компетентност в РДНСК и там документите са обработени. Няма строителни книжа, които да са утвърдени за изграждането на този санитарен възел“, коментира инж. Пощаров. Двамата полицаи, които охраняваха бутането на тоалетната с багер, казаха, че от РДНСК са изпратили официално писмо до полицията за осигуряване на обществения ред.

С багер днес бяха бутнати тоалетната и банята на семейство в Шумен, защото били незаконни. Снимка Богдан БОГДАНОВ

С багер днес бяха бутнати тоалетната и банята на семейство в Шумен, защото били незаконни. Снимка Богдан БОГДАНОВ

Пламена, майка й и бебето ще ползват банята и тоалетната в другата къща, която се намира в същия двор. От разказа на двете стана ясно, че семейството има неприятности със съседите и двете фамилии отдавна враждуват за имотни граници.

Категория | Водещи новини

2Дискусия по тази статия

  1. ел коменданте Каза:

    има нещо гнило в дания! не може една тоалетна да е толкова приоритетна по незаконност, а десетки къщи, постройки и пристройки в бялата пръст и витоша да са под нечия закрила! ако е за подаване на молба, чрез която да се заведе преписка и т.н. да се стигне до събаряне, какво правят дамите и господата в рднск – шумен. защо не се „самосезират“ при вида на мноооогото други незаконни постройки!? то да бутнеш къща, как да е, но да бутнеш кенеф и да отчетеш дейност – леле, мале! режима пада, щом започнаха от кенефите.

  2. Николай Христов - Габровеца Каза:

    Тъжно братя се живее в таз държава…Щом тоалетната на обикновените хора са проблема и…Защо не се насочиха към незаконните палати и дворци на мутри, политици и ред мошеници, а започват от беззащитните…

Коментирай

  • Kоментирано
  • Популярно
  • Ново
  • Тагове

Архиви

Времето в Шумен

Днес
Partly sunny
32°C
29.07.2015
Sunny
31°C
30.07.2015
Mostly sunny
31°C
31.07.2015
Sunny
32°C
 
Агенция КРОСС