Авария на пътя по време на празниците

В навечерието сме на едни от най-светлите християнски празници. Голяма част от българите вероятно ще предпочетат уюта на домашното огнище. Но мнозина са и онези, които ще потеглят на път със своите семейства към някой от прекрасните ни курорти.

Навън времето не е от най-приятните и да се окажете закъсали на пътя е най-неприятното нещо, което може да ви се случи. Да изкарате часове наред в очакване на ваш познат да ви се притече на помощ, като че ли не е най-разумното решение. От една страна, едва ли ще има всичко необходимо, за да ви бъде от полза. А от друга – малцина са онези, които могат да се справят с аварирал автомобил на пътя. И още нещо – така ще провалите и неговия празник, а никой не иска това, нали?

Как да се справите с неприятната ситуация?

На всеки може да се случи да аварира на пътя, далеч от дома си. И ето, че точно вие се оказвате „щастливецът“, който е изтеглил късата клечка. В такива моменти място за паника няма. Най-важното е да запазите самообладание и да помислите как най-бързо да излезете от тази неприятна ситуация. Все пак навън времето не е много приятно и да останете със семейството си часове наред, изложени на студа, едва ли е най-доброто преживяване за всички вас.

Затова и най-разумното решение е да повикате пътна помощ. Екипите на фирмите, предлагащи този тип услуга, са добре обучени и ще ви окажат пълно съдействие. Ако повредата е съвсем малка, може да бъде отстранена на място и да продължите пътя си. Понякога обаче авариите са по-сериозни и автомобилът трябва да бъде откаран в автосервиз, където да бъдат отстранени. Доверявайки се на специализирана пътна помощ, няма да ви се налага да търсите начин да откарате колата си до автосервиза. Фирмите разполагат със специални превозни средства, благодарение на които автомобилът ви ще бъде извозен.

Никой водач, дори и най-добрия, не е застрахован от авария на пътя, с която да не може да се справи сам. Ако нещата вече са опрели до намесата на професионалисти, то ние ви препоръчваме да се доверите на Пътна помощ БИГ гр. София. Ето с какво могат да ви бъдат полезни те:

  • смяна на гума;
  • транспорт на кола нов внос до КАТ и съдействие при регистрирането ѝ;
  • репатриране на автомобили, които са се повредили по време на движение до автосервиз;
  • подаване на ток;
  • автодиагностика на място и отстраняване на проблема, ако това е възможно;
  • леки ремонтни дейности като смяна на масло и филтри, както и на всякакви водни и маслени маркучи и съединения.

Това са само част от дейностите, с които професионалистите от Пътна помощ БИГ могат да ви бъдат полезни. Наред с професионалното изпълнение, при тях ще откриете коректно отношение, бързина и сигурност на конкурентно ниски цени.

Продажба на автомобил след авария

Ако автомобилът ви е изненадал неприятно по време на дълго пътуване и се е наложило репатрирането му до сервиз, вероятно голяма част от вас се замислят, че е дошло време за подмяната му с нов. Искате ли бързо да се отървете от колата, която ви е оставила насред пътя? Ако това е така, то значи е най-добре да потърсите фирма за изкупуване на автомобили.

Една такава фирма ще ви окаже пълно съдействие, благодарение на което бързо ще се отървете от стария си автомобил. В случай, че има повреда, която трябва да се отстрани, тя вече не е ваша грижа. Освен това, има и друг плюс – получавате парите от продажбата веднага.

Пътна помощ през зимата е една доста търсена услуга. Затова по време на авария и вие не се колебайте да се доверите на професионалисти. Те бързо ще ви измъкнат от капана на лошото време и от нелепата ситуация, в която сте попаднали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *