Васил Божков е платил 3 млн. лева за 10 дни в Левски

Новият собственик на Левски Васил Божков е започнал да инвестира средства в новия си проект. Изпълнителният директор на “сините” Павел Колев потвърди, че бизнесменът вече е покрил 3 милиона лева от задълженията на клуба за първите си 10 дни на ст. “Георги Аспарухов”.

Както е известно, бившият собственик на ЦСКА пое “сините” от Спас Русев, който се оттегли след няколкогодишно управление на Левски.

Павел Колев заяви в ефира на “Тази сутрин”, че голяма част от тези средства са били насочени за задължения, посочени от УЕФА по отношение на правилата за финансов феърплей. Следващата стъпка е да бъдат платени задължения към НАП, потвърди Колев.

Преди седмица Васил Божков обяви в съобщение до медиите, че целта пред него е да оздрави Левски и да покрие огромните му към този момент задължения. Тогава от неговата компания “Нове холдинг” посочиха: “Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат”.

Изпълнителният директор на “сините” Павел Колев потвърди, че при идването му в клуба, Левски на практика е бил в състояние на фалит. Целта пред новото ръководство е да изчисти дълговете на “сините”.

“Одитът показа дългове малко над 32 млн. лева, натрупани от некомпетентно управление и, меко казано, странни решения”, заяви Павел Колев в ефира на bTV. Той допълни, че под “странни решения” визира и трансферната политика на клуба, и по-конкретно – привличането на футболисти с нереалистично високи заплати спрямо техните качества и финансово състояние на клуба. Като друг проблем той посочи системното неплащане на данъци от страна на клуба.

Павел Колев е убеден, че Левски може да генерира печалби, стига да се управлява по правилен начин.

“Сините” стартираха с грешна стъпка участието си в пролетния дял на шампионата. Воден от своя нов старши-треньор Георги Дерменджиев, Левски стигна единствено до равенство 1:1 при домакинството си на Локомотив Пловдив. В момента “сините” са на трета позиция в класирането с 11 точки зад лидера Лудогорец, но и мач по-малко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *