Как да съчетаем годежен пръстен и венчална халка?

Можем ли спокойно да съчетаем златен годежен пръстен с платинена венчална халка?

Колкото и странно да прозвучи, да, можем. Напоследък, все по-често се заговаря за носенето на различни метали, не само като структура, ами и като цвят. Съвсем спокойно можете да намерите из магазините пръстени, гривни и обеци, които дори са изработени от различни метали. Както всеки тренд, така и този навлиза и при булките, и сватбите. Кийра Найтли, Исла Фишър, дори Кейт Мидълтън си сложиха несъответстващите пръстени с брачните халки. Кейт Мидълтън съчета годежния си пръстен, изработен от бяло злато, сапфири и диамант, с класическа венчална халка изработена от уелско жълто злато.

Златни брачни халки

Ето какво трябва да знаете предварително ако планирате закупуването на венчална халка

Проучете добре опциите

И годежният пръстен и брачната халка трябва да отразят Вашия личен стил и този на Вашата връзка, така че не се чувствайте задължени да се ограничите само с един метал. Независимо, дали сте двойка, която си съвпада напълно или точно обратното – допълвате се с различията си, хубаво е да подберете комбинация, която да напомня за уникалността Ви. Ако не сте сигурни, кой метал, точно как изглежда и как блести, по-добре посетете някой бижутерски магазин, и ги разгледайте отблизо. Съветваме Ви винаги да подбирате такива бижута, които да подчертаят вашата индивидуалност и да не се влияете от традиционните модели. Най-честата комбинация е на платина с розово злато, като тя е не само уникална, ами и акцентира по-забележителен начин.

Помислете какъв ефект искате да постигнете

Винаги, когато носите бижута, те са ясно забележими. Вие може и да не им обръщате внимание, и рядко да се сещате, че те са на Вас, но останалите хора ги виждат, като акцент на облеклото Ви. Точно затова, трябва внимателно да помислите какъв акцент Ви трябва и на какво искате да наблегнете.

Ако искате нещо смело и ярко, то тогава платината и розовото злато, със сигурност, ще ви го дадат. Изборът, дали да имате цвят, който да е еднакъв е абсолютно Ваш. Можете да съчетаете, цветът на избраната брачна халка с цвета на камъка от годежния пръстен.

Помислете и за износването на бижутата

Както всички останали неща, така и бижутата се износват. Трябва да знаете, че някои метали се износват по-бързо от други. Всички булки обаче искат техните брачни халки и годежни пръстени да се запазят вечно. За съжаление, освен износване, някои метали са по-предразположени и към драскане, което също е голям проблем за бижу, което е на ръцете Ви по цял ден, всеки ден. Помислете за твърдостта на металите и за тяхната устойчивост, преди да изберете пръстен от точно специален метал. Ако подберете много мек метал в комбинация с твърд, единият ще драска другия пръстен. Това естествено ще ви принуди в определен момент да спрете да носите едното бижу.

Важен е и цветът на кожата

Не всички метали подхождат еднакво на хората от различни раси. Много често на хората с по-мек цвят и топъл тен жълтото злато не стои добре. Точно обратното също е вярно, хората, които са с по-бледа кожа, слагайки сребро или бял на цвят метал, като бяло злато или платина, рискуват то да остане незабелязано. И брачната халка, и годежния пръстен са все бижута, които не се свалят от тялото, което значи, че те ще са там, и когато направите летен тен и когато по Коледа, кожата ви е забравила какво означават слънчевите лъчи.

Огромна грешка е да се опитате да превърнете и двете бижута в акцент. Винаги едното ще е по-слабо и ще служи за публика на другото. Постарайте се обаче да си заслужава гледането и акцента да не е по-скоро срамежливо скрит. Вие, така или иначе, вече сте показали дързост, като сте сложили двата различни метала един до друг.

Какво още можем да направим за да изглеждат годежния пръстен и брачната халка добро съчетание?

  • Махнете всички останали пръстени от тази ръка и ги преместете на другата;
  • Можете да си позволите една гривна, но не прекалявайте с широчината ѝ на тази ръка;
  • Помислете за Вашия маникюр и колко би си ходил с комбинацията цветово;
  • Уверете се, че двата пръстена няма да пречат на ежедневните Ви занимания;
  • Подсигурете си начин за бързото им и лесно почистване при нужда;
  • Ако пробвате различни комбинации, го направете на различна светлина. Излезте от магазина, за да видите на дневна светлина, дали са добър тандем;
  • Ако не можете да вземете решение, не се насилвайте и изчакайте правилната комбинация да Ви завладее сърцето;
  • Направете няколко снимки и преценете по-късно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *