Как да се чувствате добре в дамски обувки с ток

Повечето дамски обувки, особено тези с ток, не винаги са особено удобни. Можем все пак да си помогнем краката ни да не се изморяват толкова.

  1. Използвайте възглавнички и стелки.

Важно е да добавете мекота, където има голямо налягане или триене. В специализираните магазини продават възглавнички, изработени в различни форми и от различни материали, които можете да залепвате от вътрешната страна на обувката си за по-удобно ходене, като по този начин предотвратявате образуването на рани и мехури. Ако обувките ви са прекалено големи и откриете, че се изплъзват от петата, вземете стелки, които могат да направят обувките по-малки наполовина, като същевременно добавят и комфорт. Използвайте тези иновативни елементи, за да си осигурите необходимия комфорт!

  1. Дайте почивка на краката си.

Когато носите високи токчета, най-доброто, което можете да предприемете, за да предотвратите болката, е просто да сядате, когато е възможно! Това ще даде почивка на краката ви и ще спре всяка болка или дискомфорт, запазвайки краката ви свежи.

Не забравяйте да не кръстосате краката си и да седите изправени и от време на време да протягате краката си напред. Това също е чудесна възможност да покажете страхотните си обувки!

Избягвайте да събувате обувките си. Когато сте на високи токчета, краката ви се подуват. Ако непрекъснато сваляте обувките си и след това ги обувате отново, то това ще става все по-болезнено с напредването на деня.

  1. Носете стабилни обувки.

Обувките с каишки, които се закрепват здраво около крака и глезена, са по-удобни за носене, тъй като предотвратяват изплъзването на крака от обувката, намалявайки триенето и болката. Обувките на платформата ви дават всички предимства на допълнителната височина, без да чувствате дискомфорт от усещането, че стоите на върха на пръстите си.

  1. Не носете високи токчета твърде често.

Високите токчета изглеждат страхотно, но те ще имат повече ефект и ще ви направят елегантна, когато ги запазвате за специални поводи. Ако ги носите твърде често, по-вероятно е да се образуват мехури и натиск върху долната част на гърба. Вашите крака се нуждаят от известно време, за да се възстановят.

Ако трябва да носите токчета всеки ден за работа, опитайте да носите различна височина. Това предотвратява прекалено голямото натоварване или триенето върху едно конкретно място и поддържа усещането за свежест на краката.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *