Днес гласуват оставките на тримата министри

На днешното заседания в парламента депутатите ще гласуват оставките на тримата министри, които пожелаха да освободят постовете си след фаталната катастрофа в Своге, която взе 17 живота. Министерският съвет напускат Валентин Радев от МВР, транспортният министър Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков.

На тяхно място застават Младен Маринов, Росен Желязков и Петя Аврамова. Гласуването на оставките трябваше да се случи още миналата седмица, но президентът на страната Румен Радев не подписа указа за освобождаването на Маринов от поста главен секретар на МВР. Това забавяне пък роди скандали в парламента, като остри изказвания заради забавянето имаше от председателя на парламентарната група на ГЕРБ – Цветан Цветанов.

В подкрепа на оставките и новите заместници ще гласуват ВМРО, Атака, ГЕРБ и Воля, а НФСБ ще даде отрицателен вот. От своя страна Българската социалистическа партия и ДПС също ще подкрепят оставките, но ще гласуват твърдо “против” новите кандидатури за министерските постове.

Очаква се заместниците да поемат длъжностите, защото мнозинството ще гласува за тяхното назначение. Разбира се, няма да мине без напрежение в парламента и очакваме с нетърпение да чуем различните аргументи за и против назначенията. Заседанието ще бъде следено от всички български медии, които ще се опитат да вземат интервюта от новите кандидат – министри.

Естествено, ние също ще следим развръзката на събитията в българския парламент и ще ви уведомим за всичко, което ще се случи. Очаквайте още новини по темата в някое от следващите ни издания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *