Да си на екскурзия в десетилетието, когато е най-достъпно

Живеем в интересни времена, в които наблюдаваме бурно развитие в редица индустрии, включително туризма. Пътуваме до все повече места без визи, че дори и без паспорт. Само преди 15 години екскурзиите в чужбина, особено със самолет, бяха по-скоро лукс, който трудно си позволявахме често. Днес имаме възможност да стигнем бързо и комфортно до редица дестинации на съвсем приемлива цена. Ако пък следим внимателно специалните оферти, самолетният билет може да ни излезе колкото карта за градския транспорт за един месец.

Човек спокойно може да ходи на екскурзии 2 пъти в годината

Финансите са едната страна на монетата – днешните българи, особено тези в големите градове се радват на сигурна, устойчива заетост и могат да плануват бюджета си спокойно за цяла година напред. При цени, започващи от 250 лв. за автобусните екскурзии до близки дестинации и от 750 лв. за самолетна екскурзия до европейски град, можете да си позволите 2 екскурзии годишно, ако спестявате 100 лв. на месец. Специалните промоции, за които можете да следите на уеб сайта на Руал Травел, биха свалили още повече евентуалните разходи.

Другият основен елемент – свободното време. При по-стриктното и добре дефинирано право на работниците да ползват платен отпуск, лесно можете да планувате дори цялата година напред и да се възползвате от „сливане“ на почивни дни. В Руал Травел винаги се стремим да предлагаме екскурзии в най-удобните периоди от тази гледна точка.

Защо трябва да гледаме на достъпността като възможност, а не като даденост

Туризмът за съжаление е индустрия, която се влияе изключително много от международната обстановка и геополитическите настроения на основните играчи в даден регион. В този смисъл фактът, че в момента можем да пътуваме спокойно, евтино и без нуждата да минаваме през тежки административни процедури, за да стигнем до редица държави по света, може да се промени изключително бързо и изненадващо. Не отлагайте прекалено много посещението на мечтана от Вас дестинация, тъй като в един момент пътуването до нея може да се окаже сложно и скъпо.

Как пътуването из целия свят стана нещо напълно нормално и лесно

Аспектите на това развитие са много и различни по характер, но основните са:

  • Лесно сравняване на оферти – в днешно време е много лесно да сравним предложенията на различните играчи на пазара на туристически пакети. Тази конкуренция води естествено до намаляване на цените и отсяване на неадекватните оферти, било то като цена или като услуги;
  • Масовост – както казва мечо Пух – колкото повече, толкова повече. Броят на туристите от България расте, техните близки споделят тяхната радост от опознаване на нови места и култури и следователно също пътуват. А колкото повече хора пътуват, толкова повече падат общите разходи за един туристически пакет. Друг плюс е, че има все повече добре подготвени професионалисти, тъй като търсенето за такива се повишава;
  • Без граници – тенденцията е към все по-голяма свобода за придвижване на хората, особено когато става дума за туризъм. Пътуваме безвизово до дестинации в целия свят, а за десетки други визовият режим е сведен до формалност;

Кои са най-предпочитаните дестинации през последната година

Дългогодишните лидери сред европейските страни и градове все така продължават да бъдат Истанбул, Рим, Париж, Италия, Франция, Испания, Португалия, Виена, Лондон, Прага, Румъния.

Все повече българи пътуват и до по-далечни или т.нар. „топли“ дестинации – Египет, Дубай, Израел, Йордания, Тайланд, Виетнам, Камбоджа, Китай, Япония, Корея, Индия, Шри Ланка, Малдиви, Бали, Мексико, Куба, Бразилия и Аржентина.

Rual Travel – най-разнообразният сайт с предложения за екскурзии

С повече от 200 оферти до над 50 дестинации в цял свят определено ще намерите Вашето мечтано пътуване. На сайта се предлагат и специални промоции като отстъпките са валидни за определен период от време или до запълване на местата, така че го следете често!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *