Забравена цигулка се връща при собственика си след 30 години

83 годишният цигулар Димитър Георгиев намери цигулката си, която забравил в такси преди 30 години. Цигуларят от “Софийски солисти” бил на концерт в Кипър през 1989 година, и след завръщането си забравил своята цигулка в такси. Тогава той носил със себе си три броя цигулки и това е довело до объркването му. След много опити да я открие, той се отказва и чак днес получава обаждане от майстор, който поправя цигулки и споделя, че инструмента на Георгиев е при него.

Майсторът и неговото семейство са намерили цигулката в таванско помещение на къща, след като смъртта на техен близък. Имало съобщение, че инструментът, трябва да се върне на собственика си. За да се ориентира майсторът на кого принадлежи цигулката в нейния калъф е била поставена снимка от пресата на Димитър Георгиев. Самият инструмент е произведен в България и е много ценен.

Разбира се, вече на 83 години Георгиев приема върнатата цигулка със съответните сантименти. Той разказва пред журналисти за момента, когато е изгубен инструмента. Цели 30 години са минали, откакто цигулката е стояла на нечии таван, но все още е запазила своята оригинална и неподправена визия.

Най-важното е, че музикантът от “Софийски солисти” остана доволен от факта, че инструментът вече е при него, благодарение на обаждането на майстора на цигулки, който връща усмивката на ветерана. Тази постъпка е достойна за уважение и чест прави на такива хора, че търсят правдата, а на евентуалните материални изгоди, които биха могли да последват от продажбата на този иначе уникален и стойностен инструмент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *