За всички от сърце!

Нали така се правят подаръците – с цялата любов на света. Точно затова казваме, че не е важен подаръкът, а жестът. Но разбира се, че има значение какво се крие в опакованата с разноцветно фолио и панделки кутия. Някои предпочитат маркови парфюми, други се радват на плюшени зайчета. Най-лесно е да се ориентираш по характера на въпросния човек, за да не сбъркаш в избора на новогодишен сюрприз. Психолозите отдавна са ни разделили на 4 типа темперамент, и което е добре дошло за меланхолика, не върши работа за флегматика например. И така, ако избирате подарък за…

Меланхолик

За да го зарадвате му подарете нещо светло на цвят и приятно на допир, например възглавничка с аромат на билки, пухкаво килимче или сатенено спално бельо. На детето-меланхолик подарете каквото си избере самичко. И ако ви каже, че всички първолаци имат, да речем ролери, mp3 плейър или iPod, му купете някоя от тези вещи, но в никакъв случай не връзвайте панделка на голяма играчка с тъжни очи или поучителна книжка.

Сингвиник

Този жизнерадостен характер ще се радва на всевъзможни изненади и подаръчета. За всеки от тях ще намери приложение – и за запалката, и за китайската ваза. Важно е подаръкът да бъде именно полезен. Сангвиникът харесва вещи, които се намират в постоянно движение – да речем малки статуетки, покривки, оригинална посуда. Детето-сангвиник ще се радва на музикален плейър, телефон или фотоапарат, както и спортни атрибути – тенис ракети, топки. Нежелателни подаръци за този тип личности са оръжията – ножчета, ками, както и дрехи в милитъри или военен стил.

Флегматик

За него леността и обичайно състояние, така че му подарете нещо, което сам не би си купил – палатка, раница или велосипед. Това може да го стимулира да се раздвижи най-сетне. Децата-флегматици ще се радват на боички, пластилин, конструктори – все неща, с които могат да създават нещо красиво, но по възможност без да излизат от стаята си. В дома с флегматици по-често сменяйте обстановката – например тапетите, тапицерията на меката мебел, килимите. Всяка промяна им действа освежаващо, докато рутината ги кара да се отпускат още повече.

Холерик

Той има нужда от занимание, което да го успокоява, например пъзел или ръчна кафемелачка. На децата-холерици подарете микроскоп или телескоп, за да наблюдават света, защото бурният им темперамент ги кара през повечето време да не го забелязват. Избухливите хора биха оценили и се зарадвали на билет за кино, концерт, разходка в парка или лунапарк – всички тези занимания с любимите хора ще ги накарат да се отпуснат и почувстват магията на празниците!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *