Зъболекарите – за красивата усмивка и здрави зъби

Стоматологията обхваща също така лечението и корекцията на малформации на челюстите, неправилно подреждане на зъбите и вродени аномалии на устната кухина, като например цепнатина на небцето.

В допълнение към общата практика стоматологията включва много специалности и подспециалности, включително ортодонтия и зъбна ортопедия, детска стоматология, пародонтология, протетична стоматология, орална и лицево-челюстна хирургия, орална и лицево-челюстна патология, ендодонтия, стоматология на общественото здраве и орална и лицево-челюстна рентгенология.

Красивата усмивка и здравите зъби веднага привличат вниманието и предразполагат събеседника към приятен и дълъг разговор. Да се грижим правилно за зъбите си не е въпрос само на красота, но и на цялостното здравословно състояние на организма ни. Зъбите са свързани с нашия мозък и рисковете, които крият нездравите зъби са много по-големи, отколкото можем да предполагаме. Ето защо намирането на стоматологична клиника, която да прилага иновативен подход в лечението и кдъето специалкистите са опитни, е трудна задача, още повече ако за нас е важно разстоянието до нея.

Какво да очакваме от нашия стоматолог?

Зъболекарят е специалист, който диагностицира, лекува и предотвратява здравословни проблеми в устната кухина. Вашият зъболекар е завършил поне осем години обучение и е получил степен DDS (доктор по дентална хирургия) или DMD (доктор по дентална медицина).

Подобно на повечето професии в сферата на здравеопазването, от зъболекаря се изисква да бъде грижовен и състрадателен, както и умен и компетентен. Тъй като много хора се страхуват да посетят зъболекарски кабинет за лечение, за зъболекаря е полезно да умее да се държи добре с хората, да може да ги успокоява и да им обяснява процедурите по прост начин.

За добра грижа на зъбите има много добри зъболекарски кабинети в София, на които можете да се доверите. Един от тях е IG Dental, намиращ се в ццентралната част на града.

Защо да посещаваме зъболекаря редовно?

Редовното посещение при зъболекар не само ще ви помогне да поддържате зъбите и устата си здрави, но и ще помогне да поддържате здравето на останалата част от тялото си.

Грижата за зъбите е важна, защото:

  • Помага за предотвратяване на кариес
  • Предпазва от пародонтоза (заболяване на венците), което може да доведе до загуба на зъби и кости
  • Предотвратява лошия дъх – редовното миене на зъбите, почистването с конец и посещението при зъболекаря помагат да се намали количеството на бактериите в устата, които причиняват лош дъх
  • Придава ви по-привлекателна усмивка и повишава самочувствието ви
  • Помага за запазване на светлия вид на зъбите, като ги предпазва от оцветяване от храна, напитки и тютюн
  • Укрепва зъбите ви, така че да се радвате на здрава и красива усмивка до края на живота си!

Зъбите ви може да се чувстват добре, но все пак е важно да посещавате редовно зъболекар, защото проблемите могат да съществуват, без да знаете. Външният вид на усмивката ви е важен и вашият зъболекар може да ви помогне да я поддържате здрава и красива.

Зъболекарите от дентална клиника IG Dental в София ще се погрижат за ослепителната ви усмивка. Те ще ви накарат да се чувствате удобно и приятно на зъболекарския стол и ще ви помогнат да преодолеете страха си от зъболекари.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *