Избор на операционна система за мобилни телефони

Статистиката показва, че средно потребителите използваме своите мобилни телефони стотици пъти на ден – проверяваме поща, влизаме във Facebook, правим снимки, изпращаме и получаваме съобщения, гледаме видеоклипове, слушаме музика, играем игри и какво ли още не. Изборът на подходящ модел в такъв случай е много важен, защото телефонът трябва напълно да отговори на контрактните ни нужди, да изглежда добре и същевременно да е здрав и надежден.

Избор на операционна система

Доскоро съществуваше богат избор от операционни системи, на които работеха различните мобилни телефони: BlackBerry, Symbian, Palm, Bada, MeeGo, Firefox и така нататък. Днес са останали само три и това са Windows Phone , Android и iOS.

iOS

Тези мобилни телефони, които работят с iOS системата се произвеждат само от една компания – Apple. Те са доста скъпи, направени възможно най-стабилно и от гледна точка на дизайна са стандартни. Известно е, че дори огромен брой смартфони с Android копират дизайна на iPhone. Разработчиците пускат нови версии на приложения предимно за iOS, които винаги работят по предназначение на производителя. Всички основни функции на iPhone са безупречни, както и съществува огромен брой аксесоари за смартфоните на Apple. Също така се счита, че системата е по-безопасна по отношение на опасността от вирусни атаки, в сравнение с Android.

Android

Системата Android е по-добра за персонализиране – може да бъде подобрена така, че да отговаря на вашите лични нужди.
Предлага и много функции, които са напълно невъзможни за iPhone – например прехвърляне на файлове от компютър на смартфон, записване на телефонни разговори или показване на изображение на телевизионен екран без участието на допълнителни устройства. Но същевременно системата е постоянно атакувана от вируси, така че инсталирането на антивирусни приложения на Android е нещо, което не трябва да пропускате.

Windows Phone

Основното предимство на смартфоните с Windows Phone е, че се предлагат на по-ниска цена, в сравнение с Android. Ако заложите на тези мобилни телефони получавате добре сглобено и високоскоростно приспособление, произведено от една от най-известните компании в света – Microsoft, което е категорична гаранция за качество.

Огромен брой аксесоари и смартфони може да откриете в сайта: www.mobilepoint.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *