Казваме сбогом на актрисата Росица Данаилова

На 84 години от този свят си отиде сестрата на Стефан Данаилов – Росица Данаилова, която е една от най-добрите актриси в България. Известната личност е родена на 26.11.1933 година в град София. Актрисата ще се запомни с повече от двеста роли, които изигра в най-големите столични театри. Тя участва и в различни български филми, като един от тях е “Реквием за една мръсница”, с който нашумя.

Росица е завършила актьорско майсторство във ВИТИЗ, а по-късно взима и своята докторантура в “Академия за театрално изкуство” в Русия. Зад гърба си тя имаше два брака, като първият е с известния актьор Иван Кондов, а по-късно и с популярния режисьор Константин Обрешков.

Богатата автобиография на Росица Данаилова говори за нейните качества, като професионалист и човек. Приживе тя не даваше много интервюта за медиите, но всяко нейно появяване на малкия екран предизвикваше интерес у зрителите и нейните верни почитатели, които се интересуваха от нея.

Сестрата на Стефан Данаилов има две деца от първия и втория брак. Синът й Ламби Кондов онаследява нейната професия и също става актьор, а дъщеря й Росица Обрешкова е преподавател в НАТФИЗ и режисьор. Всички те скърбят дълбоко за своята майка, която до голяма степен им даде път в живота.

Данаилова притежава наградата “Заслужил артист” и ще се помни от няколко поколения български граждани. Тя наистина беше прекрасен човек, който печелеше симпатиите и уважението на хората. Нашият екип изказва искрени съболезнования на семейството на починалата и се надява тя да е на едно по-добро място.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *