Какъв телехендлер да изберем според обхвата на дейност?

Строителството и всички съпътстващи го индустрии и дейности, се развиват по-бързо и иновативно от всякога. Съответно, постройките стават по-сложни като конструкции и по-големи в мащабите си. От Izotech напомнят, че е важно страните да са информирани обстойно по всички процеси, с цел професионална експлоатация и поддържане високи нива на безопасност.

Функции на телехендлера

Той е телескопичен товарач, който се разпознава поради наличието на удължаваща се стрела (рамо). Машината се характеризира със своята товароподемност и размер на стрелата, която в най-високотехнологичните варианти може да надхвърли 10 метра. Популярни са като тип строителна техника поради високите обороти, които могат да поддържат при извършване на изкопни дейности. Затова се използват също и в мини или в промишленото производство.

Най-широкоразпространени са в стопанството, защото могат да пренасят тежък товар или да извършват трудоемка земеделска работа. Приложението на телехендлерите зависи от тяхната конструкция, качество и предназначение. Повечето от тях имат различни прикачени приспособления към края на рамото, като специални щипки, кофи и други. Тяхната цел е внимателното манипулиране на далечни, тежки материали или тяхното пренасяне, по-доброто укрепване при работа и извършване на по-специфични стопански цели.

Закупуването на телехендлер втора ръка значително облекчава първоначалния разход. Важно е употребяваната машина да бъде добре проверена, споделят специалисти от Изотех. Ако тя е технически изрядна, се взимат под внимание и второстепенните фактори като обхвата на дейност, който включва разход, товароподемност и възможна работна височина. Faresin са марка, които предлагат телескопична техника с различно приложение, а при нужда от еднократна употреба, може да се намери и вариант под наем онлайн.

телехендлер

Видове телехендлери

Земекопната машина трябва да се избере според дейностите, които се очаква да извършва. Предлагат се различни видове, които се разграничават по своите външни параметри и технически способности. Ето и някои от важните характеристики, на които да се обърне внимание:

  1. Товароподемност – машините с ниска товароподемност или така наречените мини телехендлери са с по-малки гуми и по-късо рамо.
  2. Разход – за такъв тип техника разходът на гориво е много висок, което се дължи на тежестта им и нужната висока мощност. Затова, ако предназначението ѝ няма да е индустриално, машината може да е по-малка и икономична.
  3. Експлоатация – челен телехендлер е този с ограничена ориентация, за разлика от ротационен екземпляр, чиято надстройка се върти на 360 градуса. Ако машината е пригодена за употреба в различни сфери, то тя има висока експлоатация, но ще бъде и по-скъпа.

Телехендлерите са ключова техника в земеделски, стопански и строителни промишлености. Те имат изключително широко разпространение, съответно и голям избор на пазара. Поради това, решението за закупуване трябва да бъде добре обмислено и да отговаря на вашите нужди, както и на дейността, която изпълнявате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *