Как да изберем бебефон

Първоначалната цел на всеки бебефон е да дава спокойствие на родителите, че техните бебенца са в безопастност и са добре. Производителите разбират тази тяхна потребност и усъвършенстват моделите, за да предоставят наистана качествен продукт.

Респективно с качеството, расте и цената на бебефоните. На пазара обаче може да се открие разнообразие от тези детски стоки в ценови клас, който е достъпен за бюджета на всяко домакинство.

Има основно 2 вида – аудио и видео бебефони.

При първия имате опция само да чувате малчугана, докато е в кошарката си. При втория, функциите са повече. Освен звук, тези бебефони разполагат с камера, за да наблюдавате бебето, каквото и да прави.

Все повече модели са многофункционални. Те предлагат възможност да пуснете песничка, да измерите стайната температура, да активирате т. нар. „нощен режим“, с чиято помощ ще имате пълна видимост над мъничето дори при напълно тъмна стая.

Цената на бебефоните с камера често пъти логично е по-висока. Дигиталните имат ред предимства пред аналоговите. Основното, заради което биват обикновено предпочитани, е възможността им да кодират сигнала, докато бива пренасян между бебефона и приемника, което означава, че е почти невъзможно разпознаваеми звуци да бъдат чути от други хора.
Главният минус на аналоговите е, че изпращат сигнали от бебефона до приемника директно, без да бъдат кодирани.

Заради всички дигитални устройства, които използваме всекидневно, е възможно да възникне смущение в честотната лента на бебефона. Това ще понижи качеството на предаване. Препоръчително е преди да се спрете на определен модел, да проверите на коя честота работят останалите ви устройства и да изберете бебефон, който не се препокрива с нея.

Нещо друго, на което трябва да обърнете внимание е батерията. Тя може да се зарежда чрез включване в контакта или да се сменя след изтощаване. Има разлика и в обхвата на различните устройства. Някои от по-новите бебефони разполагат с индикатори, които ви уведомяват, че сте извън обхват. Това е много полезна опция, която спестява много притеснения. Дори и без индикатор обаче, можете да разберете по статичния шум, че устройството ви е достигнало лимита си.

В онлайн пространството могат да се намерят много мнения на майки, препоръчващи или изтъкващи минусите на дадени модели. Всички се обединяват около идеята, че видео бебефоните предлагат повече възможности. Преди да направите своя финален избор проучете добре характеристиките на онзи бебефон, който ви е привлякъл вниманието и преценете дали наистина това е вашето устройство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *