Как да направите впечатление в първия работен ден

Има много хора които прекарват много години от живота си в учене и обучение, както и подготовка за намиране на добра работа. Със сигурност сте или сте били един от тях, и сте прекарали много време в търсене на работа, изпращали сте много автобиографии, ходили сте много интервюта за работа, и  сте успели да видите че намирането и не е лесна задача. Поради тази причина е много важно да знаете как да впечатлите в първия работен ден. Защото намирането на работа може да отнеме много време, но може и да се загуби за един ден.

Бъдете предпазливи

Вероятно няма да сте запознати с новата среда, новите си колеги, новия си шеф, новия си живот, така че да впечатлите в първия работен ден може да бъде предизвикателство.

Уверете се, че държите всичко под контрол. Поинтересувайте се известно време, преди да отидете на новата си работа за обстановката. Обадете се и потвърдете, че всичко ви е ясно, убедете се, че знаете добре графика, дали трябва да носите нещо със себе си, как трябва да се облечете…

Бъдете точни

Отидете на работа рано, опитайте се да пристигнете около 10 минути преди това. Поради тази причина трябва да се уверите, че излизате от дома си рано. Имайте предвид, че ако във вашия град обикновено има задръствания може да не пристигнете навреме.

Бъдете официални, но не прекалено

Отидете на работа добре облечени, защото като нов човек в екипа, ще бъдете център на вниманието на колегите си. За да направите добро впечатление, облечете се с добър вкус. Опитайте се в първия си работен ден да не давате много предложения или мнения, ограничете се да слушате другите, не забравяйте, че нямате много опит в дадената фирма.

Отидете подготвени на първата работа

Вземете всички документи и полезни неща в първия си работен ден. Не ги забравяйте.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *