Как сребърните обеци бързо се превърнаха в най-новия хит при сребърните бижута

Произход и история на сребърните обеци

Материал от СОМАХА

Използването на сребро за изработката на бижута датира от векове. Този благороден метал днес може да е един от най-достъпните, но в миналото, още преди масовото производство на бижута, стерлинговото сребро е било ексклузивна стока, запазена за колекциите от бижута на най-богатите. Откакто среброто е познато на човечеството, от него се изработват и обеци. Пиърсингът на ушите е един от най-старите примери за модификация на тялото. И преди и сега обеци се носят и от двата пола.

Едни от първите доказателства за използването на сребро за обеци е от Минойската цивилизация. Тя е била разположена на остров Крит от около 3000 – 1100 г. пр. н. е. и хората тогава са носели обеци, изработени от метали като злато и сребро. Сведения от Егейската цивилизация в Гърция от бронзовата епоха също показват, че обеците халки са били модерни сребърни бижута, носени от мнозина като израз на стил. В гробницата на Тутанкамон пък е открита мумия с пробити уши. Според някои археолози, дори децата в Египет са носели обеци. Носенето на класически сребърни обеци в Гърция било привичка само на жените, считало се че е твърде ориенталско мъж да сложи обеца.

Носенето на сребърни обеци е имало своите възходи и падове през вековете. Среброто обаче е толкова красив метал, че е нямало как да не остане и до днес под формата на бижута.

Сребърни обеци комплект

Как правилно да подберем сребърните си обеци, за да изглеждаме невероятно!

Не са много дамите, които нямат в кутиите си за бижута сребърни обеци. Чифт красиви обеци могат да превърнат обикновения скучен тоалет, в забележителен. Има обаче модели обеци, които повече подхождат на дадени дрехи и прически. В случай че трудно се ориентирате, сме ви подготвили няколко правила как да изберете сребърни обеци.

  • Не започвайте с обеците, а с повода. Ако се готвите за официално събитие, на което ще трябва да бъдете с формално облекло, то най-вероятно и стилът на бижутата ви ще трябва да бъде традиционен. Съответно ако търсите чифт обеци без повод, то тогава трябва да помислите за стила си дрехи като цяло. Представете си гардероба си и онези дрехи, които носите най-често. Изберете обеци, които да подхождат на тях.
  • Помислете с какво деколте е дадената рокля или блуза. На дълбоки деколтета ходят висящи дълги сребърни обеци. На кръгли деколтета – кръгли обеци. Ако пък сте почитатели на триъгълните деколтета, то задължително трябва да си осигурите висящи обеци с по-нестандартна форма или малки топченца. Възможно е да комбинирате триъгълно деколте и с обеци със знака на безкрайността или някое цветенце.
  • Обмислете дали прическата ви ще бъде строга или по-свободна. Твърде малките обеци например може да останат незабележими под пуснатата коса. Коковете пък не се подчертават достатъчно, ако решите да ги комбинирате с кръгли обеци. При тях задължително трябва да има някаква дължина на бижутата.
  • Помислете и дали искате да привличате внимание и обеците да са акцент или сте решили акцент от облеклото ви да е друг елемент. Хубавото на малките, деликатни, сребърни обеци е, че са прекрасен избор, както за млади, така и за по-възрастни дами. Големите пък смели, отрупани с камъни, модели могат да бъдат избор на младите девойки.
  • Обърнете внимание на точния размер на обеците. Много модели се предлагат в няколко различни размера, защото едни малки обеци стоят по различен начин, спрямо същият дизайн, но съвсем малко по-голям размер.

Какво прави сребърните обеци подходящи за жени от всички възрасти и стилове?

Среброто притежава забележителен блясък, който не е натрапчив. Това го прави прекрасен материал за изработка на бижута. Майсторите златари често го комбинират със смели цветове камъни като сапфир или смарагд например. По този начин неговият красив сребърен блясък подчертава искрящият цвят на камъните. Това, разбира се, са привличащи вниманието обеци, които са по-подходящи за млади момичета.

В същото време ще откриете и безброй модели малки, изящни обеци с циркони, които са прекрасно бижу за дами, предпочитащи традиционния стил. Сребърните обеци и в бъдеще ще продължат да бъдат избирани от дами на всякаква възраст, именно заради разнообразието от стилове и модели, което съществува.

Защо задължително трябва да инвестираме в поне един чифт сребърни обеци

Ако досега никога не сте имали чифт сребърни обеци, то задължително трябва да си закупите такъв. Те ще ви бъдат от полза на официални събития, в ежедневието, на специални вечери и дори по време на семейните вечери. В случай че искате да изненадате някоя дама за идващите празници с красиво бижу, то съвет от нас е, да изберете именно чифт сребърни обеци. Няма как да объркате размера, както е при пръстените и в същото време, тя със сигурност ще оцени жеста, че сте заложили на бижу, а не на нещо по-скучно като подарък.

Сребърните обеци ще ви дадат увереността, че носите качествено бижу, което изглежда безкомпромисно. Когато подберете бижуто добре, то ще допълва стила ви по начин, който ще ви позволи да го носите често. Това рано или късно ще стане причина, този чифт сребърни обеци да се превърне в любимия ви. Смеем да твърдим, че това е страничен ефект при красивите и качествени бижута.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *