Камуфлажно облекло, подходящо за лов

Изисквания за ловно облекло

Специалните ловни магазини предлагат богата гама от специални обувки и облекла за лов. Но при голям избор купувачът може лесно да се обърка.

Затова ловците често се чудят на какво да обърнат внимание при избора на дрехи за лов и риболов. Най-важното тук е да не се зацикляте на определени марки, тъй като дори водещите производители могат да грешат с неуспешни модели.

Първото изискване, на което трябва да отговарят такива дрехи и обувки, е удобството. Трябва да се движите свободно, бързо и без скованост в движенията. Затова е важно дрехите ви да са удобни. Трябва да е удобно да ходите, да бягате, да скачате през дерета, да се катерите по дърветата.

Модният дизайн не е най-важният компонент, който определя избора на подходящ модел. Въпреки че гамата ви позволява да намерите форма, която може незабавно да удовлетвори всички изисквания за нея.

При избора на евтини гащеризони за туризъм в гората, ловецът трябва да вземе предвид факта, че може да започне да вали дъжд, сняг, ще има нужда да седи в засада, докато чака плячка. Затова е важно облеклото да ви осигурява защита от вятър и дъжд. Материалите, от които са изработени костюмите, трябва да са издръжливи и годни за носене, защото в гората има голям брой клони и възли, които могат да разкъсат крехката тъкан.

Маскировка

Сериозно внимание при избора на дрехи за лов трябва да се обърне на задължителното камуфлажно облекло. Ако маскировката е лоша, можете да забравите за плячката. Освен цвета, подобен на пейзажа и терена, безшумността на облеклото е изключително важна. Шивашките материали трябва да са тихи, да не издават силни звуци по време на ходене. Ако дрехите ви издават шум, докато се движите, това може да предупреди звяра откъде точно се движите.

Друго важно правило е, че няма универсален камуфлаж. Няма форма, която да е подходяща за всички области наведнъж. Това означава, че ако планирате да ловувате на различни места, ще трябва да изберете специфичен камуфлаж за всяко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *