Класическият PlayStation отново на пазара

Класическата конзола PlayStation 1 се връща на пазара. Това обявиха от “Sony” и накараха геймърите да се върнат назад във времето. Днешното поколение ще има възможност да закупи видеоиграта, която се появи преди създаването на 3D изображенията и виртуалната реалност. Децата ще могат да видят на какви игри са играли родителите им и да усетят блажената тръпка, която носят заглавията от миналото.

Производителят сподели, че се готви да пусне мини вариант на PlayStation Classic, в който ще бъдат вграден някои от най-известните заглавия по онова време, сред които Takken 3 и Final Fantasy. Телевизионната игра ще се появи на пазара след 03.12.2018 и всеки ще може да я закупи свободно. Тази дата въобще не е случайна, тъй като преди 24 години на 3 декември се появява първият PlayStation в Япония.

На визия конзолата ще бъде същата като старата, а разликата се крие в размерите. Тук те ще бъдат далеч по-компактни, което ще дава възможност на собствениците на играта, да я носят със себе си навсякъде. Друга съществена разлика е, че новият вариант на старото Сони няма да може да разчита дискети, игрите пък ще се визуализират на екрана чрез натискането на определен бутон.

Младежите днес ще разберат какво представлява истинският Super Mario, и ще видят на какво са “джиткали” техните бащи и майки. Това е голям сантимент, който прави чест на компанията Сони. С нетърпение очакваме да видим какъв ще бъде интереса към класическата конзола след броени месеци.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *