Какво представляват колелата за баланс

Много дечица се затрудняват в това да се научат да поддържат равновесие при карането на двуколесно превозно средство. В близките години обаче се появи едно много ефективно средство и това са детските колела за баланс в онлайн магазина на Raya Toys. Дървени или метални? С какво са по-различни от обичайните аналози и защо са по-ефективни? За кого са подходящи и предлаганите отделни видове в Рая Тойс?

За какво се използват

Особеното при колелата за баланс е това, че те са без педали, както са например обичайните варианти. Те не се нуждаят от задвижване чрез веригата и движенията на задната гума, а просто е необходимо детето с краката си да се избутва напред. Така всъщност се възползва от инерцията, която то само създава и веднага може да се подпре с краката на земята ако усети, че има вероятност да падне.

Така с времето у детето се развива чувство за запазване на равновесие и с едно забутване с краката то издържа да се вози без да се подпира дълги метри напред. Това всъщност е и индикацията, че балансиращото колело е свършило своята работа и е време да се пристъпи към модел с педали.

За кого са подходящи

Могат да се използват от момиченцата, и момченцата от 1,5-2 годишна възраст. Като цяло, до 5-тата си годишнина, детето трябва да се е научило да кара колело за баланс. Въпреки това, отделните деца имат различна бързина на развитие и утвърдена възрастова граница няма. Възможно е дори и на петата си година, да няма развити способности за поддържане на равновесие върху колелото за баланс.

Разбира се, за максимална безопасност е редно детето да се качва на колело за баланс само с подходяща предпазна каска и по възможност с наколенки. Така дори и да падне, вероятностите за нараняване са по-малки. Важно е в началото, докато придобие по-голяма увереност, да не се засилва с висока скорост и в същото време да има по-възрастен с него, който да го придържа.

Какви видове има в RayaToys.com

Колелата за баланс в Рая Тойс са най-разнообразни и различни, както по цветове, така и по размери на гумите в инчове. Имате възможност да правите бърз избор и по възрастова група, в зависимост от това, на колко години е детето Ви сега. Например, предлагат се дори: 

  • дървени модели, от метал, пластмаса, стомана или текстил;
  • както за момичета, така и за момчета;
  • всевъзможна палитра от цветове – зелено, розово, синьо, червено, черно;
  • марка – Azaria, Dino bikes, Lorelli, Seven и други;
  • цена – ценовият диапазон при нас варира от 60 до 194 лв. за да може всеки да прецени своята покупка от финансова гледна точка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *