Как да изберете най-подходящия круиз за двама?

Двама сте и сте влюбени, приемате живота като “романтична афера” и затова искате да създадете спомени от ваканцията си, като от филм или книга, спиращи дъха.

Можете да ги получите на екзотично “круиз пътешествие”, което би развълнувало и вдъхновило творци като Иван Айвазовски и Шекспир. Няма как да останете безразлични към предложение за мечтана екскурзия по вода за двама, която ще релаксира сетивата и духа ви. 

Пътешествията тип “круиз” се осъществяват по целия свят. Нямате ограничения. Круизът, по смисъла на думата, означава да пътуваш с удоволствие по вода, като спираш на различни пристанища в света, с цел туристическо посещение. Круиз приключението носи истинска наслада не само за всеки романтик, но и за хора, които искат да прекарат дни и нощи на път с приятна компания. Още по-добре, ако пътуването е за двама. 

оферти за круизи

8 ефективни стъпки за избор на круиз

Травъл експертите на Boiana-mg.bg предлагат няколко ефективни стъпки, чрез които да изберете по-лесно най-подходящия круиз за двама пътуващи: 

  1. Бюджет 

За пътешествие на круиз, той е най-важен. Варира в различни ценови диапазони и трябва да решите колко средства можете да отделите за такова приключение. Има луксозни, но и по-нискобюджетни предложения. За двама пълноплащащи е възможно да получите и някаква отстъпка. 

2.Времето 

Трябва предварително да решите през кой сезон ще реализирате круиз почивката си, за да не ви изненадат метеорологичните условия. 

3.Дестинацията 

Помислете кой континент ще изберете, през кои държави искате да минете и чак след това стеснете рамките до конкретен маршрут, по море или океан.

4.Удобства 

Изборът е голям. Преценете дали по времето на круиза ще искате да се възползвате от допълнителни екстри, като спа процедури, казина, ресторанти, басейни и много други. 

5.Каютата

Ако пътувате за първи път, може да се изненадате, че и тук има възможност за избор. Вътрешни или външни, с балкон или веранда, вие избирате според от очакванията ви като за двама.

6.Отзивите 

Те могат да ви бъдат ориентир. Ще получите полезна информация и ще разберете коя круизна линия е по-подходяща за вас.

7.Със или без храна 

Забележете какво има в цената на круизното ви пътешествие. Някои дестинации не включват пансион и напитки.

8.Резервацията 

Вече имате ясен план за действие, остава последната стъпка, която ще ви гарантира място за двама на кораба. Направете пълна проверка на документите си и се уверете, че имате всичко необходимо, за да грабнете най-добрите оферти за круиз. 

Тръпката да сте на круизен лайнер е несравнима. Ще усещате движението на кораба като леки и по-скоро приятни вибрации, които ще ви напомнят, че сте постоянно във водата. Усещането за лукс, посрещането на изгревите и залезите в екзотика, с коктейл в ръка, е истинска наслада. 

А ето и как да се забавлявате на кораба

Всяко пристанище ще ви посрещне с любов и типичните за всяка държава обичаи. А, ако се чудите какво ще правите, докато сте на кораба – ето няколко идеи:

  • отидете да поплувате – почти всеки кораб разполага с басейн, в който освен да плувате, може да завържете приятелства. В зоната за спа процедури имате възможността да се насладите на масаж или да влезете в солариума за няколко минути; 
  • потренирайте във фитнеса – ако се притеснявате, че ще развалите формата си по време на круиза, в залата ще имате възможност да потичате на пътека или да се погрижите за вашия мускулен тонус; 
  • разходете се – може да не вярвате, но повечето кораби разполагат с музей, библиотека, галерия, киносалон, театър; 
  • включете се в занимания по интереси – круизните кораби организират различни курсове по готварство, фотография, танци, пеене, изработка на бижута и други, които са подходящи и за двамата;
  • може да мързелувате или да сте активни на палубата, това също зависи от вас и половинката ви. Звездното небе вечер също е за двама и е не по-малко красиво. Неслучайно за него са написани редица стихотворения. След вечеря – отдайте му се. 

Изборът на круиз е труден, но правилната подготовка и допълнителните знания ще ви помогнат да ускорите процеса, за да може по-скоро да се насладите на вълнуващи моменти, които ще помните цял живот. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *