Късен летен вирус удря софианци

Нов летен вирус е причината голяма част от столичани да посетят личния си лекар. Грипът е най-разпространен в София и Варна съобщиха от Националният център по заразни и паразитни заболявания. Болестта се изразява в суха кашлица и хрема, които продължават повече от една седмица и в някои случаи се налага лечение с антибиотици. До момента има повече от 161 оплаквания в регионалната здравна инспекция на столицата. Много от болните обаче предпочитат самолечение вместо намесата на лекар.

Има опасения, че вирусът ще засегне голяма част от децата, за които учебната година стартира вчера. Имунната система на най-малките е много крехка, което позволява по-бърза обмяна на вируса. Специалистите приканват гражданите да потърсят медицинска помощ, тъй като заболяването може да протече много тежко. Според медиците пиенето на течности и грижата за хигиената пък са основните съвети, които всеки трябва да спазва, ако иска да предотврати заразата от този неприятен летен грип.

Носителите на вируса, е добре да използват маски за устата, така че да предпазят останалите от заразяване. В градския транспорт вече видяхме хора, които са взели необходимите мерки. По-важното е да се запази спокойствие и да се изчака грипът да отшуми. Кога ще стане това обаче на този етап можем само да гадаем.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *