Мъжки якета – кое да избера?

В търсене сте на подходящо за вас мъжко яке? На пазара има толкова много възможности и определено ще ви отнеме доста време да изберете най-подходящата. Има няколко критерия, по които можете да стесните търсенето си и по-бързо да откриете точния за вас модел. Това са за какъв сезон търсите яке, от какъв материал искате да е то и какъв е вашият стил. Ще ви дадем по-конкретни идеи за всеки от тези три параметъра, за да ви улесним в подбирането на най-точен за вас модел.

За кой сезон търсите мъжко яке?

Това за какъв сезон искате мъжко яке е основно за стартирането на вашето търсене на подходящ модел. Нека да започнем от най-студената част на годината или зимата. Ако сте в търсене на максимална топлина и удобство за този период, то е добър вариант да изберете непромокаема опция с добра подплата. Например яке тип парка или капитониран модел с подплата от пух. Чудесна опция е и да подберете вариант с качулка, която също има подплата.

Ако пък залагате на модел за преходните сезони пролет и есен, можете да изберете мъжко кожено яке. Възможностите за цветове и модели на такива са доста разнообразни и определено ще откриете нещо за вас. А в случай, че търсите опция за най-топлата част от годината или летния сезон, доста добър и моден вариант са дънковите мъжки якета. Отново ще откриете разнообразие и ще можете да се насладите на избора си. В Bolf ще намерите доста интересни мъжки якета за всеки сезон.

Какъв материал за мъжко яке предпочитате?

Друго важно нещо при избора на мъжко яке е това от какъв катериал искате да бъде то. Може например да обичате максимално ветроустойчивите варианти, които същевременно предпазват от студ и дъжд. Тогава разгледайте възможностите за водоустойчиви спортни якета, а и тези за ски и сноуборд. В случай пък, че обичате да имате оптимална проветряемост и същевременно добра защита за преходни климатични условия, можете да заложите на мъжки якета тип софтшел.

Ако пък сте фен на кожените якета, тук определено изобилието е доста добро и със сигурност ще можете да подберете както по-класически, така и по-алтернативни модели. Възможно е и да харесвате дънков плат за всичко и тогава със сигурност ще имате нужда от поне едно яке от такава материя. Също, ако естествената вълна ви допада и считате, че тя ви предоставя максимален баланс на топлина и проветряемост, можете да заложите на модел, който има голямо съдържание на такава.

Какъв е вашият стил?

Доста основно при избор на мъжко яке е и да го съобразите с вашия стил на обличане. В случай, че носите по-елегантни дрехи, то тогава е добра опция да подберете яке тип парка или пък кожено такова. От друга страна, ако стилът ви е доста спортен, има чудесни опции за по-тънки и по-дебели спортни якета. Ще откриете капитонирани варианти, такива за сноуборд и ски, софтшел якета и още много.

Разбира се е възможно вашият стил да не е в нито една от крайностите и по-скоро да попада в графата на спортно-елегантен такъв. То тогава също има доста добри опции. Отново можете да заложите на кожено яке или на такова тип парка. А спокойно е вариант да подберете и модел на мъжко яке тип бомбър или пък дънково такова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *