Натурална и био козметика – струва ли си?

Използването на натурална козметика набира все по-голяма популярност. Това се дължи на развитието на съзнанието и нуждите на хората, които искат да се грижат за здравето си. Свързваме понятието „натурален“ с нещо хубаво, здравословно, ралаксиращо. И да, наистина е така. Но нека сега да видим защо.

Какво представлява натуралната козметика?

Съвременната натурална и био козметика често е наричана органична или екологична, тъй като нейните съставки са базирани на естествени вещества. Това включва разнообразни растителни компоненти и минерални ресурси. Или казано по друг начин, активните съставки на натуралната козметика са масла, растителни екстракти и растителни елементи. Методът за получаването им е строго дефиниран и се извършва предимно с физически средства. Някои съставки от животински произход, като мед и мляко също могат да бъдат намерени в натуралната козметика, но само при условие, че производственият процес е щадящ животните. В натуралната козметика не се откриват никакви синтетични вещества. Също така, тази козметика се характеризира с прост състав и чудесна ефективност.

Защо си струва да използвате натурална козметика?

Всичко, което е по-близко до природата се отразява добре на нашето здраве, същото правило неизменно важи и за натуралната козметика. Хората , които се борят с кожно раздразнение, сухота или свръхчувствителност, могат да се възползват от употребата й. Така например, ако имате мазна кожа, предразположена към поява на акне, е желателно да помислите за смяна на използваните до момента козметични продукти. Предимството на натуралната козметика пред конвенционалната такава се дължи на липсата на химикали, изкуствени съставки, които в много от случаите са дори вредни. Натуралната козметика не съдържа химикали, а единствено залага на безопасни съставки и полезни за организма вещества. Залагайки на натуралната козметика, вие избирате да получите двойна полза, защото се грижите не само за себе си, но и за околната среда.

Защо натуралната козметика е по-скъпа?

Цената на натуралната козметика изглежда по-висока от тази на магазинната, но наистина ли е така? Всъщност, ако сравните двете цени, изводът е съвсем простичък – натуралната козметика е по-скъпа. Необходимо е обаче да се запитаме откъде идва и дали зад него не се крие по-дълбок смисъл? Първо, по-високата цена се дължи на качеството на използваните суровини. Суровините, използвани за производството на натуралната козметика са по-качествени и много внимателно подбрани. А всеки един от нас знае, че често пъти високото качество върви ръка за ръка и с по-висока цена. В допълнение към подбора на суровините, важен е също и  начинът на тяхното получаване (например, така наречените физични методи). По-доброто качество на натуралната козметика означава и по-голяма ефективност на продукта.

Ако погледнете по-отблизо ефектите на козметиката, която е пълна с химикали, трябва да добавите допълнителни разходи към цената на покупката. За какво по-точно става въпрос? За лечение при дерматолог или козметик, например. Или за усещането за стрес и загуба на време, свързани с търсене на причините за вашите кожни проблеми. Лошокачествената козметика не само няма да ви помогне да получите желания ефект, като овлажняване на кожата, но и ще има обратен ефект.

Производителите на тривиални козметични продукти често използват маркетингови трикове, измисляйки имена или описания на козметика, които да ви подведат. Голяма грешка е да се нарече козметика хидратираща или естествена само защото съдържа само няколко процента от дадена съставка, при положение, че всички останали съединения в състава не могат да се нарекат безопасни. Това е умишлена грешка. Но обикновено не се замисляме за това и несъзнателно посягаме към поредната „козметика“, която вместо да подхрани тялото ни, може сериозно да му навреди.

Къде да купя качествена натурална козметика?

На световния пазар има производители, които произвеждат натурална козметика със страст. Те работят с внимание към всеки детайл и поддържат най-високите стандарти. И така създават натурални продукти с мисъл за ползите, които могат да осигурят на тялото ви. Те отлично разбират нуждите на всички нас, който очакваме “нещо повече” от козметиката. Именно такива са продуктите на Primavera, които всеки може да изпробва и да усети благотворното им въздействие.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *