На 15 септември столицата ще е напълно блокирана

Според редица източници поради дъждовете през юли и август, ремонтите в софия ще продължат на 15-ти септември – точно тогава, когато малките българчета отиват да учат.

Това е основния план, който ще претърпи промяна. В случай на отлично време може голяма част от основните ремонти да приключат до 15-ти септември.

За съжаление ремонта на Граф Игнатиев ще се удължи с неясен срок в рамките на годината и няма да приключи до края на септември.

Друг основен маршрут е бул. Васил Левски, който за изненада няма да бъде променен основно и няма да има велоалеи. За сметка на това ще се създадат две бус ленти. Информацията идва от зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев

“Наблюденията показаха, че повечето велосипедисти използват парка, съответно има и велоалея по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, която е успоредна на бул. “Васил Левски”, така че за момента велоалея не се предвижда”, обясни той.

Евгени Крусев обясни, че такава организация се предвижда и на други места в София.

“На кръстовищата, където се правят десни завои, ще може да се завива от самата бус лента – това е новостта, която въвеждаме тук. Този модел ще следваме при всички бус ленти в София. По бул. “Васил Левски” е първата такава бус лента. Предстои да се преработят бус лентите по “Цариградско шосе”, по “Сливница” и по “Данаил Николаев”, като там ще въведем същия принцип. На самите кръстовища бус лентата да стига до самото кръстовище, до стоп линията, а съответно всички, завиващи на дясно, да могат да завиват от дясната лента, а който продължи направо от бус лентата се счита за нарушител. Предвиждаме нова бус лента да се изгради по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, между “Черни връх” и бул. “Драган Цанков” тя ще бъде само в посока към стадион “Васил Левски”, каза той.

Целта на преустройството на пътищата е все по-бърз и лесен за употреба градски транспорт. По-този начин се цели да се редуцират автомобилите в центъра на София.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *