Отбелязваме Световния ден на зрението в НДК

На 11.10.2018 в София ще бъде отбелязан Световният ден на зрението в Националния дворец на културата. Събитието ще се отбележи с фото изложба, която е организирана от Института за здравно образование и Пациентската огранизация “Глаукома”. Посетителите ще могат да се насладят на 48 професионално направени снимки, чийто автор е частични нарушения в зрението и се бори активно срещу слепотата.

Паричните постъпления от продажба на фотоси, ще бъдат вложени в скринингова техника от Пациентската организация “Глаукома”. Що се касае до заболяването глаукома, то е една от най-честите причини за слепотата на хора от различни точки на света. Единствено навременната диагностика, може да помогне на хората с глаукома да не загубят зрението си, и заради това се налага да притежаваме по-надеждна апаратура.

Световният ден на зрението ще премине под мотото, че 80% от слепотата в световен мащаб, може да се предотврати. Изложбата ще вдъхне кураж на много хора с проблеми, че има спасение и те трябва да го търсят. Входът на събитието в НДК е безплатен и всеки, който иска може да го посети. Откриването е от 18:00 часа, като снимките ще останат в залата до 14.10.2108.

Поканени са всички хора, които са отдали на казуса борба срещу слепотата. Освен разнообразни фотоси, ще има и допълнителна програма, включваща музика и интересни изпълнения. Поводът заслужава внимание, така че ако живеете в София, то не пропускайте да се отбиете до НДК и да разгледате уникални снимки на отлични автори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *