Топ тенденции при избора на плочки за баня

Всеки стилен дом има нужда от модерна и красива баня. През последните години тенденциите, които се забелязват в интериорния дизайн са доста динамични. Продължават да се наблюдава използването на плочки за баня с различни повърхности, които са повлияни от органичните материали като дърво, камък, гранит, бамбук и други. Съответните цветови гами са доста изчистени и естествени. Актуални са класическите цветове бяло, черно, сиво, а по-свежи решения може да акцентирате в лимонено и зелено. Мраморните предложения на пазара са за ценителите на спа преживяванията в домашни условия.

Сигурен и много универсален цветови избор остават тъмните и неутрални цветови гами.

Разбира се, когато говорим за обзавеждане на баня, класическото бяло, няма как да не пристава като тенденция. Интересни предложени се наблюдават на пазара, в комбинации от сивите гами в съчетания с плочки за баня с дървена текстура.  Според експерти тази тенденция ще се наблюдава в следващите години.

Плочки за баня

Няма да сбъркате ако сте привърженици на по-пастелните тонове, еспресо гамите и пясъчните цветове. Умелото съчетаване между естествените и синтетичните материи са много ключови интериорни тенденции.

За да добавите усещане за лукс в банята си може да се доверите на мраморните решения, които със сигурност ще направят впечатление у всеки. Така ще имате усещането за луксозен спа център в собствения си дом. Съчетават се страхотно със злато и месинг, като можете да заложете на този акцент при избора на смесители и аксесоари за баня.

Какви са тенденциите в момента? Какви плочки да избера за банята си?

Тенденции в плочките за баняАко искате да следвате топ тенденциите при избор на плочки за баня, то ще трябва да заложите на съчетание между естествените и синтетични продукти. Най-важното е да бъдете смели в избора на комбинации между дърво и камък. Различните текстури и покрития ще са често срещани от съвременния интериорен дизайн, като през следващите години ще бъдат изключително водещи. За щастие в момента използваната технология и материали за изработка на плочки за баня са изцяло фокусирани не само върху естетическия аспект, но и върху лесната поддръжка на дома. Привържениците на индустриалния дизайн, могат смело да използват повърхности, които наподобяват метал или бетон, дори наподобяващите текстил са много интересен и стилен елемент. В момента е важно да се има предвид, че комбинациите между различните материи са безкрайни.

Освен характерните тенденции в цветовете и повърхностите на плочките за баня се наблюдават и по-нестандартни комбинации от размери. Много хора избират многоъгълни форми. Сега повече от всякога се предлага богато разнообразие от плочки за баня в различни гами, материали и технологии на изработка. Не се колебайте и добавете новите тенденции в своя дом, съчетавайки класика, натурално и индустриално излъчване.

Вижте още:

Как да изберете практична вана за вашата баня?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *