Ползите от органичната храна

 Следването на разнообразна, балансирана диета, съставена от здравословна органична храна, има множество ползи, които не само влияят положително на нашето здраве, но също така помагат да се грижим за околната среда и намаляваме замърсяването.

Органичните храни съдържат по-малко синтетични пестициди и изкуствени торове. Това е много важно, тъй като множество експерти и проучвания предупреждават за опасностите от продължително и повтарящо се излагане на тези продукти, които могат да имат канцерогенни ефекти или да причинят проблеми в правилното развитие на малките.

Химическите продукти обикновено оставят следи от токсични остатъци, така че поглъщането им може да бъде опасно за здравето и да причини заболявания като: сърдечни проблеми, алергии, астма, остеопороза, хиперактивност, главоболие… Следователно, яденето на органична храна е здравословно.То защитава здравето както на потребителя, така и на производителя.

И, разбира се, като не съдържат тези химически продукти, те също имат положително въздействие върху околната среда, тъй като замърсяването на почвата и водата се елиминира, а биоразнообразието се спасява и насърчава благодарение на екологичните производствени методи.

В случай на месо и млечни продукти , които не са органични, те имат приблизително 50% повече омега-3 мастни киселини . Тоест здравословни, ненаситени мазнини. Това е така, защото животните се отглеждат на пасища и прекарват много време на открито.

Различни проучвания показват, че органично произведените храни имат повече антиоксиданти и положителни свойства като витамини, протеини, минерали или естествени захари в сравнение с конвенционалните.

Друга причина да преминете към органични продукти е, че тъй като са произведени по естествен начин, свойствата им не се променят и истинските им вкусове, цветове и аромати могат да бъдат оценени , особено при плодовете, зеленчуците и зеленчуците.

Органичните храни, тъй като не съдържат химически, синтетични или добавки, са много здравословни. Консумацията им, например, ще ви помогне да укрепите имунната си система, да подобрите качеството на съня, да отслабнете и дори да намалите шансовете за развитие на заболявания. Без да забравяме, че консумацията на органични продукти също допринася за опазването и грижата за околната среда.

Статията е предоставена от  vsichki-recepti.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *