Почивка в Сливен за празниците

България има хилядолетна традиция в балнеолечението. Древните римляни са построили тук бани и са използвали множество топли и студени минерални извори.

България е богата на уникални хидротермални ресурси с различен химичен и физичен състав. В страната могат да бъдат открити всички видове минерални води, които съществуват в природата.

В България има над 530 минерални извора в 190 курортни места, които отделят 178 000 кубични метра вода на ден. Балнеологичните центрове и хотели предлагат повече от 100 лечебни процедури: вани, масажи, кални бани, инхалации, акупунктура и медицинска козметика за ефективно лечение на широк спектър от заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната и сърдечно-съдовата система, хронични неспецифични респираторни заболявания, стомашно-чревни заболявания, гинекологични заболявания, псориазис и невродермит, метаболитни заболявания, мигранти.

Всички програми са индивидуално разработени. Балнеоцентровете и хотелите предлагат също солариуми, водни джетове, сауни, басейни с минерална вода, фитнес съоръжения и масажи за вашето добро настроение и пълно възстановяване.

История на балнеолечението и Сливен

monte vedetta сливен

България има хилядолетна традиция в балнеолечението. Тракийските селища са възникнали в близост до минерални извори, а древните римляни са построили тук бани, чиито останки все още могат да се видят в някои градове. Сандански, Велинград, Хисаря, Девин, Поморие – това са малка част от курортите, където хората все още се възползват от лечебните води и кал.

Един от градовете предлагащ балнеолечение е Сливен, може да откриете множество СПА хотели в Сливен, които могат да превърнат почивката ви в едно невероятно изживяване, един от които е хотел Monte Vedetta. Това е бутоков хотел с модерна Релакс зона и средиземноморски ресторант, допълващ цялостното изживяване.

SPA е абревиатура на латинската фраза “Sanitas Pro Aqua”, която означава “здраве чрез вода”. СПА е и град в Белгия, един от най-старите СПА градове в Европа и център на зимните спортове и СПА туризма.
СПА центърът (SPA) е съвкупност от терапевтични процедури, които обикновено се основават на контакт на тялото с топла или гореща вода.

СПА означава не само лечение с термална минерална вода, но и вани, сауни, солариум, хидромасажи, подводна гимнастика, кални, солни и други бани, лечебни душове, питейна минерална вода. Други терапевтични процедури са таласотерапия – лечение с морска вода, минерали и водорасли, ароматерапия – релаксация и възстановяване чрез ароматни масла от роза, иланг-иланг, грозде и вино, мед и др.

Въпреки, че не е една от най-популярните дестинации, градът има своето очарование. Сливен и близките околности са особено богати на забележителности, като природен парк Сините камъни, старият бряст – вековно дърво на повече от 1300 години и часовниковата кула, които се намират в центъра на града, както и много други забележителности, свързани с историята на град Сливен. Всичко това, съчетано с чист въздух, отзивчиви хора, добра храна и спокойствие са гаранция за една превъзходна почивка.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *