Правителството ще изкара мандата си, обещаха Патриотите

Въпреки непрестанните трусове и многото скандали, правителството ще изкара своя мандат докрай. Това обещаха от Обединени патриоти – основният коалиционен партньор на ГЕРБ.

Наричани “малката коалиция”, трите партии в нея – НФСБ, “Атака” и ВМРО, често влизат в пререкания и скандали помежду си. Това непрестанно създава усещане, че кабинетът може и да не изкара своя пълен мандат от четири години. Лидерите на Обединени патриоти обаче са уверени, че такава опасност няма, въпреки напрежението в малката коалиция.

“Ще покажем, че сме управляваща коалиция, която ще изпълни управленския мандат независимо от изборната година, в която влязохме”, заяви лидерът на “Атака” Волен Сидеров.

В отговор на решението на БСП да спре да влиза в Парламента, Сидеров заяви, че според него това не е добро решение в случая.

“Дори и да си опозиция, да те няма изобщо в Парламента не е решение”, сподели той.

Лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов добави, че според него избирателите на БСП са ги изпратили в Парламента да работят, а не да отсъстват. “Ако те са решили да вървят по някакъв свой сценарий, това си е техен проблем”, добави Каракачанов.

Военният министър призна, че между трите партии в малката коалиция има различия, но те са обединени от една основна цел – да работят и да има мнозинство в пленарната зала.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не пропусна да отправи лична атака по адрес на лидера на БСП Корнелия Нинова. Цветанов обвини Нинова в “тоталитарно управление” на левицата. Според него, именно тук Нинова и премиера Бойко Борисов се различават коренно.

“Хубаво е, че ГЕРБ нямаме такъв тоталитарен лидер като Корнелия Нинова”, заяви Цветанов.

Междувременно стана ясно, че предложената от Красимир Каракачанов концепция за интегриране на ромите ще премине обществено обсъждане. Военният министър заплаши, че ще напусне коалицията, ако неговата концепция не бъде приета. Някои от текстовете предизвикаха възгласи на несъгласие от страна на опозицията и някои организации.

снимка: Георги Кожухаров, “Дневник”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *