Слагат край на социалната мрежа Google плюс

От Google съобщиха, че слагат край на социалната си мрежа Google+ заради грешка, която е довела до разкриването на лични данни на близо 500 000 акаунта. Световно известната компания разгласи съобщение, в което се говори за прекратяване на дейността на соц. мрежата за потребители.

В конкуренцията си с Фейсбук, от Гугъл загубиха битката, което личи от слабия интерес към социалната мрежа Гугъл плюс. Откриването на неприятният бъг, който доведе до източване на данни, е още една причина за края на проекта. Все още се шуми, че Google+ ще остане отворен за бизнеса и няма да има никакви проблеми с функционирането му. Какво ще се случи можем само да гадаем.

В същото време стана ясно, че калифорниец е дал на съд Google, заради източване на данни. Очаква се той да бъде последван и от други потребители, които са изпатили от грешката в системата. Има реални съмнения за немарливост от страна на собствениците на топ търсачката, които са укривали причината за разкриване на лични данни много време, с цел да не попаднат под ударите на регулаторите.

Въпросният бъг позволява на външни устройства да взимат данни на потребителите на социалната мрежа, като имена, адреси, телефони, професии, възраст и други. Тези данни могат да се използват по нерегламентиран начин, което е опасно и за самите потребители. Какво точно ще се случи с Google+ очакваме да разберем в най-скоро време, и разбира се, ще отразим всички новини тук в нашия уебсайт.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *