Празнична програма за 90-годишнината на Софийската филхармония.

По повод 90-годишнината от създаването на Софийската филхармония ще се проведат специални събития с гостувания на диригенти и солисти от цял свят, които ще музицират от септември 2018 до юни 2019 година. Програмата за юбилейния сезон ще бъде разделена на 14 концертни цикъла.

Всеки концертен цикъл е тематичен, което е в улеснение за широката аудитория при избор на събитие. Забележително присъствие в програмата има големият грузински бас  Паата Бурчуладзе, в Зала България на 21 септември. Всички почитатели на симфоничната музика биха могли да се насладят на цикъла „Големите симфонии I“, стартиращ на 27 септември с концерт на виртуоза на цигулката Вадим Репин. На 26 октомври, диригентът Павел Балев ще дирижира шедьоври от класическата музика. Поредицата ще продължи през целия сезон с участието на солисти от цял свят. Ще има интересни събития и за най-малките с циклите  “Фортисимо”, “Шедьоврите на XX век”, “Пианистите”, “Руски приказки”, “Магията на Бетовен”, които ще са интересен избор за деца и родители.

Само през август всички почитатели на класическата музика могат да закупят комбинирани билети за всеки един от циклите с 20% отстъпка, ексклузивно в мрежата на Ивентим и Софийската филхармония.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *