Строят нов център за хора с увреждания в София

До осемнайсет месеца ще отвори врати нов център за хора с увреждания в столицата. Той ще побира 30 души месечно, и ще предоставя пълни удобства. Столична община е инвестирала 1 милион лева в проекта, като 800 хил. представляват безвъзмездна подкрепа по оперативната програма за Развитие на човешките ресурси. Към актуалния момент в страната съществуват 172 центъра за млади и възрастни хора с увреждания, като общият им капацитет е около 4000 души.

Още подобни центрове, ще бъдат открити в Пловдив, Варна, Бургас и Русе обяви зам. министъра на социалното министерство Зорница Русева, която подписа договор за новия комплекс със столичния кмет Йорданка Фандъкова. Последната сподели, че спонсорирането на дейността на новия център и неговото финансиране ще бъдат смесени.

На този етап обаче не става ясно за какъв период от време ще се предлагат безплатно социалните услуги в комплексите за лица с увреждания, за които стана дума по-горе. Разбира се, на този въпрос ще се даде адекватен отговор според Закона за социалните услуги в най-скоро време.

По-важното е, че най-после млади и стари хора с увреждания ще имат свое място, на което могат да разчитат. Проектът без никакво съмнение е много хуманен и ще представлява голям интерес. На нас ни остава да следим за изпълнението на поставената задача, и да отбележим всичко свързано с нея.

Очаквайте и още новини по темата за Центъра за хора с увреждания в София, в следващите ни статии, а до тогава се надяваме, че ще имаме повод да отбележим просперитета на този проект.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *