Съвети за пътуване с бебе

Подготвяте ли се да тръгнете на път с новородено бебе този летен сезон? Вярвате или не, това може да се случи с малко стрес, ако планирате предварително. Предприела съм няколко пътувания с децата си; най-големият ми син летя с мен, когато беше на около 10 месеца, а преди това предприехме няколко дълги пътувания.

От опит разбрах, че няколко дребни промени могат да допринесат за успешното пътуване.

Време

На първо място, опитайте се да пътувате по време на сън, ако това е възможно. Ако бебето може да спи през цялото време на пътуването, това ще улесни много всички.

Седалка за кола

Тъй като детето ви ще бъде в една и съща позиция през цялото време на пътуването, трябва да му осигурите възможно най-голямо удобство. Проверете дали облегалката за глава е в най-добрата позиция за момента, в който бебето заспи, поддържайте колата приятна и топла, без да прекалявате, и махнете обемистото палто, което може да представлява сериозна опасност, докато сте в колата. Ако все още не сте закупили вашето столче за кола, можете да потърсите кодове за отстъпка. Така ще сте сигурни, овен че купувате най-доброто нещо за детето си, но и най-изгодното.

Чанта за пелени

Разбира се, ще имате напълно заредена чанта за пелени, но дали тя ще бъде лесно достъпна? Никога не се знае кога ще ви се наложи да спрете, за да смените памперса или да почистите повръщаното от бебето, така че не заравяйте тази чанта под друг багаж. Не мога да ви кажа колко пъти ми се е налагало да ровя из натъпканата кола, за да намеря правилната чанта.

Играчки Може би се чудите как може да забравите да вземете няколко любими играчки за вашето малко снопче радост. Възможно е! Не забравяйте, че бебето ви може да се отегчи също като вас, затова вземете със себе си няколко неща, които да го забавляват. Светещо плюшено животно, играчка за привързване и гризалка са чудесни варианти, които да вземете със себе си!

Храна

Ако пътувате на дълги разстояния, бебето ви очевидно ще се нуждае от храна. Ако сте кърмеща майка, не забравяйте да вземете със себе си допълнителни бутилки с вода за формула и покривало за кърмене, в случай че имате нужда от уединение.

Не забравяйте обаче да вземете със себе си и някои закуски! След дълго пътуване ще имате нужда от храна или вода, за да се заредите, особено ако кърмите. Имайте предвид, че бебето ви зависи от здравата майка! Освен това пътуването по време на празниците обикновено означава по-интензивен трафик, така че може да се наложи да почакате известно време, за да стигнете до следващата спирка за почивка.

Лекарства

Преди няколко месеца ви препоръчах някои неща, които винаги да опаковате в чантата си, когато напускате къщата с малки деца. Лекарствата бяха на първо място в списъка.

Музика

Въпреки че музиката не е нещо, което трябва да “опаковате”, трябва да си направите плейлист с класическа или успокояваща музика, на който лесно да превключвате, ако някъде по маршрута задната част на колата се превърне в крясъци.

Аксесоари

Количка Ако опаковате леко, може да забравите да оставите място за обемиста количка, но ако ще се разхождате много или ще пазарувате в крайната дестинация, количката с чадър или snap-n-go, която се прикрепя към детското столче за кола, е задължителна.

Огледало Имаше само няколко неща, които ми даваха спокойствие, докато пътувах с бебето си, когато бях нова майка. Едно от тези неща беше огледалото за кола, което ми позволяваше да наблюдавам детето си, докато седя на предната седалка. Бих ви препоръчала да си купите такова, което лесно се закрепва на задната седалка, за да не се притеснявате за него!

Кърпички или допълнителни кърпички Никога не можете да имате достатъчно кърпички или бебешки кърпички, защото бъркотията е неизбежна!

Допълнителни пелени Винаги не забравяйте да вземете със себе си допълнителни пелени, когато пътувате… Дори и да смятате, че имате достатъчно, никога не е лоша идея да имате малко допълнителни в случай на неизбежни казуси.

Когато става въпрос за пелени, уверете се, че използвате реномирана марка, като например Huggies Little Snugglers. Омекотяващият защитен слой се осигурява от подложката Gentle Absorb, която е комбинирана с гъвкав джобен колан за нежно и сигурно прилепване. Когато става въпрос за кърпички, препоръчвам Huggies Natural Care Wipes, които имат най-простата формула на марката за нежно почистване. Тези кърпички са достатъчно нежни за вашето бебе, но достатъчно здрави, за да се справят с всякакви други бъркотии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *