Правилна комбинация на хранителни добавки за начинаещи

Всеки начинаещ започва с някаква тренировъчна програма, която е съобразена спрямо целите и условията му. Много хора в подобна ситуация обаче се питат кога трябва да започнат да приемат хранителни добавки от https://healthstore.bg/ и нужна ли е консултация с лекар? Каква комбинация от спортни предтренировъчни храни е най-добре да се вземат за начало и достъпни ли са те в HealthStore?

Кога е добре да се приемат хранителни добавки за начинаещи

В голяма част от случаите, новаците в културизма и бодибилдинга имат за цел натрупване на мускулна маса. В тази връзка, те могат да започнат да вземат спортни храни още в самото начало на своята кариера. Лошото в случая е, че асортиментът днес е доста голям, което би могло да обърка всеки начинаещ бодибилдър.

В списъка на HealthStore присъстват най-належащите продукти за един новотрениращ, които биха му дали начален тласък за трупането и развиването на мускулна маса. Важно е обаче да споменем, че с приема само на една хранителна добавка няма да се получи нужния резултат – има няколко разновидности, с които ще Ви запознаем по-долу.

В подбора спрямо целите Ви, имате две опции – да проучите в дълбочина всички отделни продукти и да подберете само необходимите Ви или да се консултирате с експертите на HealthStore, които да Ви препоръчат конкретни.

Трябва ли да се консултираме с лекар преди да си купим

Приемът на споделените по-долу хранителни добавки са основни за начинаещите и не са вредни. Важно е обаче да сме наясно, че не са заместител на органичната храна, а те са обогатители. В същото време, от HealthStore съветват приемът да е много прецизно контролиран и да не се правят експерименти с повишени дози за по-бързи резултати.

Препоръчително е само да направите консултация с лекар ако имате определено заболяване и приемате специални лекарства. Отлична практика също е да се съветвате с компетентен треньор, който да Ви изготви тренировъчна програма, режим за ядене и списък от хранителни добавки за прием.

Коя е най-успешната комбинация за начинаещи

Ето и нашият списък от комбинация на задължителни хранителни добавки за начинаещи:

  • суроватъчен протеин – като основа за натрупване на мускулна маса, този продукт от HealthStore е за Вас;
  • креатин – той Ви дава енергия по време на тренировката и създава анаболна среда за увеличаване на синтеза на протеините;
  • казеинов протеин – това е полезно вещество за мускулатурата. Неговият бавен и продължителен синтез ще ги подхранва за дълго време;
  • глутамин – ако сте сериозен в тренировките, глутаминът ще Ви помогне по-ефективно да се възстановявате;
  • антиоксиданти – ще Ви отърват от създадените в следствие на стреса в тялото остатъци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *