Ще има ли ново поскъпване на хранителните продукти?

Задава ли се ново поскъпване на хранителните продукти? Това се питат много потребители в България, които недоволстват срещу високите цени на хляба, зеленчуците и месото. Според актуалните анализи червените домати са скочили с 29% за година. Още по-сериозни са нещата с розовият домат, който е увеличен с цели 70%, които будят възмущение не само у пенсионерите, но и у младите хора.

Що се касае до брашното, то е увеличено с осем процента на годишна база. Надути са още свинското месо, сиренето, маслото, олиото и много други основни хранителни продукти. Експерти смятат, че заради завишената цена на газа, ще има промяна и в цените на хляба. Други не споделят това мнение и отхвърлят възможността за ново шоково увеличение на цените на различните храни.

Председателят на комисията по стокови борси Владимир Иванов сподели пред bTV, че няма условия за вдигане на цените на хранителните продукти. По този начин хората могат да поемат глътка въздух и да планират бюджета си по актуалните цени на храните на българския пазар поне до края на 2018 година.

За съжаление за потребителите не става много ясно, ще има ли нови цени, или няма да има. Различните експертни мнения по-скоро объркват българските граждани, отколкото да им дадат точна информация по този важен въпрос. Естествено, ще следим темата отблизо, за да ви дадем сведения от първа ръка. На този етап може да бъдете спокойни, че цената на хляба и салатата ще останат същите за известно време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *