10-те най-скъпи парфюми в света

Парфюмите са неизменна част от живота на всички хора. Реално на ден се харчат милиони за тяхното закупуване. Като всеки друг аксесоар и при парфюмите има скъпи и ограничени бройки, които са предназначени за по-заможната част от обществото. В тази статия ще се запознаем с тях и ще разберем кои са десетте най-скъпи парфюма в света. Така, че ако Ви се струват скъпи марковите парфюми от 100 и 200 лева, то какво ли ще кажете за тези, които ще видите след малко.
Последното 10 място в нашата символична класация се заема от един от най-популярните парфюми в света – Шанел номер 5. Това, е един от вечните дамски аромати и струва само 300 долара. Парфюмът, е създаден през далечната 1921 година, но и до ден-днешен се продава като топъл хляб на дамите, които искат да ухаят на легендарния парфюм.

Jar Perfumes The Bolt of Lightening

Деветото място, е за Jar Perfumes The Bolt of Lightening. Ароматът на известния дизайнер на бижута – Джоел Розенал може да бъде Ваш само срещу 756 долара. Ръчно направеното шишенце на парфюма, е една от основните причини за високата му цена, но със сигурност си заслужава всеки цент, който ще дадете за него, предвид трайния и свежия му аромат.

Joy Perfume From Jean Patou Perfume

Осмото място, е отредено за парфюма на Анри Алмерас – Joy Perfume From Jean Patou Perfume. Прекрасният микс от жасмин и роза ще бъде Ваш само за 850 долара. Любопитен факт, е, че за направата на 30 милилитра от парфюма се използва 10 000 цветя жасмин и около 4 000 рози.

Imperial Majesty

Imperial Majesty заема седмото място в нашата класация. Със своята изключително достъпна цена от 2 100 долара аромата на Клайв Кристиан намира своето място в символичната ни класация.

Perfume Notorious

Шестата позиция, е за парфюма на Ралф Лоран – Perfume Notorious. Свежият аромат и невероятния дизайн на шишенцето превръщат аромата на Ралф Лоран в един от най-скъпите парфюми в света – само 3457 долара.

ЕАU D’hadrien и 24 Faubourg

Пето и четвърто място се поделя между ЕАU D’hadrien на Аник Гоутал и 24 Faubourg на Хермес Интернешънъл. Двата парфюма се продават на цена от 4500 долара за 100 милилитра от ценния аромат.

Caron’s Poivre

Бронзът или иначе казано третото място в класацията се заема от Caron’s Poivre, като неговата цена започва от 5000 долара за шишенце от 100мл.

Les Larmes Sacrées de Thebes of Baccarat

Около 208 000 долара не достигнаха на Baccarat, за да заеме челното място в нашата класация. Популярният парфюм Les Larmes Sacrées de Thebes of Baccarat се продава за 6800 долара.

Clive Christian Perfume

Безспорният лидер в класацията, е парфюма на Клайв Кристиан -Clive Christian Perfume. Той струва умопомрачителните 215 000 долара. За високата цена на парфюма, е виновно шишенцето, в което се съхранява ценния аромат. То, е направено от скъпоструващи диаманти, които в крайна сметка определят цената на аромата. Другата предпоставка за високата цена на парфюма, е факта, че в света има единствено 10 произведени бройки, което превръща неговото използване в истински лукс, така, че не, е изключено за бъдеще цената на парфюма да скочи двойно или тройно повече.

На тази страница https://dolce.bg/brands ще намерите голямо разнообразие на качествени маркови парфюми на много добри цени

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *