10 лесни трика, с които да започнем промяната си през Новата година

Ето как лесно и без усилия да се приближим една стъпка по-близо към своето ново Аз

10 лесни трика, с които да започнем промяната си през Новата година

Източник на изображение: Freepiк.com

Стартът на годината обикновено е свързан с поставянето на ново начало – независимо дали става дума за промени в работата, нови цели в личен план, сбогуване с вредни навици или придобиване на полезни такива. Новата година е като празна бяла страница, а перото е в ръцете ни – какво предстои, зависи само от нас. 

Големият въпрос е – как да запазим този ентусиазъм през цялото време? Тайната е в правилното разпределяне на времето, силите и енергията, стъпка по стъпка. В тази статия ще откриете 10 лесни трика, с които да започнете вълнуващото пътешествие към своето ново Аз през 2023-та година:

 1. Здрав дух в здраво тяло
  Правилното хранене е в основата на доброто здраве, тонуса и позитивното настроение. Не бързайте да се хвърляте към строги и крайни диети веднага след празниците. Вместо това, опитайте да дадете почивка на организма си, като се откажете от една вредна храна и въведете в менюто си една полезна. Добро начало е да ограничите тестените изделия, които са един от най-големите източници на излишни въглехидрати. Същевременно, един плод в следобедните часове ще донесе допълнителна енергия и ще намали глада преди вечерята.
 2. Дайте си почивка от социалните мрежи
  Колко време дневно прекарвате в интернет? Вероятно е много повече, отколкото смятате. Можете лесно да разберете колко часа дневно отделяте на социалните мрежи като инсталирате на телефона си приложение за следене на потреблението. Резултатът вероятно ще ви изненада! Опитайте да намалите времето за интернет в полза на други приятни занимания като например четене на книги – особено преди сън.
 3. Отделете един час в седмицата за ново хоби
  Не звучи прекалено ангажиращо, нали? Започнете с нещо малко– само един час седмично, в който да се отдадете на рисуване, изучаване на нов език и всичко друго, което отдавна отлагате. Поставете си за цел да не пропускате този един час, независимо от останалите си ангажименти. По този начин не само правите нещо полезно за себе си, но и се разтоварвате от ежедневните проблеми.
 4. Купете си нов парфюм
  Ако имате нужда да изглеждате и да се чувствате различно, един чудесен начин да постигнете това е като се сдобиете с нов аромат. Доказано е, че ароматите влияят на емоциите и настроението ни, а с подходящия парфюм можем да придобием съвсем ново самочувствие.

Доза самоувереност никога не е излишна, a ако се колебаете в избора си, обърнете внимание на най-новите дамски аромати в колекцията на Michael Kors. Неустоимите ухания на Gorgeous! и Super Gorgeous! Eau de Parfum са създадени да привличат вниманието благодарение на неподправения почерк на Michael Kors. При автентичния Gorgeous! характерният бял флорален букет е акомпаниран от свежи дървесни акорди, а Super Gorgeous! впечатлява със сладки нотки топъл кехлибар. Два елегантни и интригуващи аромата, които ще внесат оптимизъм в старта на новата година.

 1. Планирайте деня си

10 лесни трика, с които да започнем промяната си през Новата година

Източник на изображение: Freepiк.com

Отделете няколко минути сутрин, докато пиете първото си кафе, и направете груб план за деня. Това ще внесе усещане за контрол и подреденост, което често липсва при по-хаотичните натури. Тези няколко минути могат изцяло да променят вашето ежедневие – ще започнете да забравяте по-малко неща и същевременно да бъдете по-ефективни.

 1. Подредете си приоритетите
  Ако след почивните дни ви е трудно да се настроите на работна вълна и ви се струва, че се затрупвате със задачи, опитайте да приоритизирате – всяка сутрин си поставяйте един приоритет, или една задача, която е важно да изпълните. Ако следвате това правило, то всеки ден ще ви носи по един успех, било то и малък. Ако следвате това правило, скоро ще придобиете по-високо самочувствие.
 2. Започнете да спестявате
  Не си поставяйте твърде амбициозни цели, които да изоставите след само няколко седмици. Вместо това, сложете една касичка за монети на някое скришно място и я отворете в края на месеца, за да разберете каква сума сте събрали. Това може да ви вдъхнови да преосмислите някои от своите разходи в бъдеще.
 3. Движете се повече
  И ние го знаем, и вие го знаете – всички имаме нужда от повече движение. Ако нямате време за спорт, то опитайте да вървите повече пеша, особено когато времето е приятно. Това действа положително не само върху тялото и тонуса, но и върху цялото ви настроение.
 4. Престанете да бързате
  Ако отделите малко повече време да планирате добре деня си, може да откриете, че все по-рядко закъснявате и все по-малко ви се налага да бързате. Това е една от основните причини за ежедневния стрес – няма никаква нужда да си го причинявате.
 5. Присъствайте, тук и сега
  В края на деня оставете настрана електронните устройства и обърнете внимание на любимите си хора – нищо друго не може да ви зареди с такава позитивна енергия. Изпийте чаша вино с половинката си, поговорете с приятелка, поиграйте си с кучето – наслаждавайте се максимално на всеки един момент, преди той да е отминал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *