4000 атлети на Wizz Air маратон в София

Внушителна бройка от 4000 атлети ще пристигне в столицата за предстоящия Wizz Air София маратон 2018. Спортното събитие ще се състои на 14.10, като на него ще се явят участници от всички точки на света, включително и от Тунис, Мароко, Кения и други. Ръководителят на спортната организация ЕНКСО – Карлос Кародосо ще инспектира столичните трасета, по които ще тичат състезателите.

Стотици доброволци ще помагат за организирането на маратона. Това каза Елен Герджиков, който е председател на фондацията “София – Европейска столица на спорта” и на Столичен общински съвет. Герджиков излезе с апел към софиянци за разбиране и толерантност относно затрудненията, които ще възникнат във връзка със спортния маратон. На много места движението ще бъде спряно и отклонено.

Участниците в маратона ще се борят за впечатляващ награден фонд от 63 000 лв., както и допълнителен джакпот от 20 хил. лева. Победителите на класически маратон за жени и мъже ще грабнат по 8000 лева, а техните подгласници по 4000 лева. За третите места е предвидена награда от 2400 лева, а за финиширалите до десета позиция по 400 лева. Очаква се на маратона да дойде и немалък брой столична публика, която ще може да гледа изявите на спортистите и в същото време да се наслади на страхотни томболи и игри.

За пръв път над 4000 маратонци ще се борят за големите награди, така че това събитие е достойно за уважение. Очакваме да видим как ще се справят българските представители, и дали ще успеят да се докоснат до съблазнителните парични награди предоставени от организаторите на маратона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *