5 предимства на дебитните карти, които може да ви изненадат

Как плащате ежедневните си разходи? Ако сте като повечето хора, то вероятно и вие се възползвате от удобството на дебитните карти. Те са изключително практични и могат да ви осигурят бърз достъп до средствата във вашата банкова сметка.

Когато имате дебитна карта, не е нужно да се притеснявате за това, колко пари сте взели със себе си или къде ще ги държите. Независимо дали използвате картата си за онлайн или офлайн покупки – или сте я свързали към телефона си с помощта на мобилен портфейл – вие имате достъп до парите си навсякъде и по всяко време. Дебитните карти обаче са нещо повече от средство за извършване на безкасови плащания. Тези малки устройства идват с множество предимства, които биха могли да променят начина, по който управлявате парите си. Как да се възползвате напълно от вашата дебитна карта? Продължавайте да четете, за да научите повече.

1.Пазаруване на вноски

Някои карти, като дебитна карта neon от tbi bank, ви позволяват да разделяте плащанията си на вноски. Но какво означава това и как точно работи тази иновативна функция? Да речем, че сте намерили страхотна оферта за СПА почивка през уикенда, но до заплатата ви има още доста време. С дебитна карта neon вие може да платите съответната сума – като преди това сте активирали своя шопинг лимит – след което, да разделите плащането на няколко вноски (3, 6 или 12).

Имайте предвид, че не всички дебитни карти имат функцията за разделяне на плащанията на вноски. Това е сравнително нова услуга, наличието на която зависи от политиките и предложенията на конкретната банка, или финансова институция издала дебитната карта. Но като цяло, дебитните карти с опция за пазаруване на вноски са доста удобни и могат да предложат повече гъвкавост при управлението на големи трансакции.

2.Използване на шаблонни плащания

Въпреки че повечето хора знаят за тази услуга, все още има такива, които не я използват. Шаблонните плащания са изключително удобен начин за покриване на ежемесечни разходи, като наем, вноска за заем, застраховка и др. Тази услуга може да бъде активирана бързо и лесно, чрез вашето мобилно банкиране. Вместо всеки път да търсите IBAN, създавайки шаблон, може да спестите много време и нерви.

3.Плащане на битови сметки

Друго голямо предимство на дебитните карти е, че ви дават възможност да платите сметки, като ток, вода телефон и други комунални услуги, независимо къде се намирате. А с дебитна карта neon, тази услуга е напълно безплатна, което е още един плюс.

Трансакциите с дебитни карти се обработват в реално време, което гарантира, че сметките ви се плащат своевременно. Така няма нужда да се притеснявате, че ще ви спрат тока, защото сте нямали време или просто не сте успели да отидете да го платите.

4.Печелене на награди

Някои банки предлагат награди при извършване на плащания с дебитни карти. Това може да включва игри или томболи за печелене на ваучери или предметни награди.

мъж проверява условията по дебитната си карта

И все пак, не забравяйте, че не всички дебитни карти идват с такива промоционални оферти. Обикновено може да намерите информация за подобни кампании в официалния уебсайт на банката издала вашата карта или в мобилното им приложение.

5.Бързи и сигурни преводи в страната и чужбина

Едва ли нашите баби някога са си представяли, че ще могат да пращат пари когато, от където и на когото поискат за секунди. В наши дни това е напълно възможно. Всичко, от което имате нужда, е мобилно банково приложение и достъп до интернет. Независимо дали искате да направите превод между ваши сметки или да пратите пари на сестра си в чужбина, дебитните карти с мобилно банкиране правят целия процес лесен, ефективен и сигурен.

Дебитна карта neon, например, предлага възможността за извършване на неограничени и безплатни преводи в страната и в още 36 държави. С нея можете да правите и преводи в над 10 валути директно от сметката ви в лева. Това може да бъде много полезно за хора, които пътуват често, имат близки в чужбина или участват в международни бизнес сделки.

Освен всички тези предимства, които изброихме по-горе, използването на дебитна карта може да ви помогне да управлявате финансите си по-ефективно. Тя е пряко свързана с вашата банкова сметка и вие лесно може да следите всичките си плащания и разходи, влключително да заделите активно средства в спестовна компонента или в срочен депозит. Това от своя страна, може да ви насърчи да бъдете по-дисциплинирани и да вземате по-информирани финансови решения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *