Бебефонът – ключов аксесоар на всеки родител

През последните години, техниката по цял свят напредна изключително много. Не е тайна, че зависимостта ни от нея е голяма. Правейки ни по-мързеливи или не, тя ни помага и ни е нужна изключително много.

Тъй като ежедневието на всеки човек е толкова забързано и няма как да стои на едно място и особено когато става въпрос за домакинската работа, за младите родители бебефона е ключов аксесоар, без който буквално не може.

Ясно е, че когато децата са прекалено малки, грижата за тях е почти без почивка и няма как да бъдат сами, дори когато спят. Ето тогава всеки един родител разбира, че да притежаваш бебефон не е лукс или някаква прищявка, а необходимост.

Бебефонът - ключов аксесоар на всеки родител

Източник на изображение: pexels.com

Какво всъщност представлява бебефона?

Бебефона е устройство, което ни позволява да наблюдаваме децата си през компютър, смартфон или таблет, когато не можем  или не сме  до тях. Освен, че ние ги виждаме, също така ги чуваме и можем да им говорим.

За какво най-често служи бебефона?

Бебефоните са полезни най-често в ситуации, като:

  • Когато сме извън дома и за детето се грижи друг, но искаме да сме наясно какво се случва
  • Когато малчугана е в едната стая, а ние в другата и вършим домакинската си работа, искаме да сме сигурни, какво прави то и дали не прави някоя беля или да излиза от стаята
  • Докато детето спи, да сме сигурни, че то е спокойно и няма нарушения на съня и др.
  • Да показваме детето на роднини и близки от всяко едно място с интернет, тъй като с помощта на мобилното приложение това не е проблем
  • Ако трябва да приемете пратка, докато детето спи и се наложи да излезете извън дома за малко

Тъй като има твърдение, че спокойствието не може да се купи, бебефонът разбива всякакви вярвания на тази стара максима. За много родители, той няма алтернатива, но изборът на такъв се оказва доста труден, тъй като на пазара се предлагат изключително много модели и на най-различни цени. 

Хубавото е, че съвременните бебефони са с куп функции и предлагат висока надеждност, особено първокласните модели имат освен камера и звук, също така и бебешки мелодии, светлинна активация при плач или някакво движение, сензори на нивото на температурата в самото помещение, индикатор за излизане от обхват и още куп неща.

Естествено, както всеки друг уред, бебефона също може да не работи перфектно, неприятностите предимно се изразяват в  смущения във връзката. Заради близостта на други електронни предаватели на същите честоти – друг бебефон или мобилни телефони, е възможно на моменти да се чува бръмчене, статичен шум и дори откъслечни разговори от съседите. Това важи и за видео екраните – картината може да е съвсем неясна, размазана. Но като цяло това са по-скоро извънредни ситуации, които не се срещат постоянно. Като цяло качеството на бебефонът е доста добро и с всяка изминала година още по-добро.

Как най-лесно да изберем бебефон?

Както казах по-горе, те са с изключително богата гама и на всички ни се иска най-доброто за нашия малчуган. Ето няколко фактора, които е добре да имаме предвид преди покупката на бебефон:

  • Аудио или видео – тук работата зависи изцяло от бюджета и личните ни предпочитания
  • Честота – добре е устройството да работи на различна честота от телефона и останалите безжични уреди у дома, а дигиталният бебефон е доста добър избор в случая
  • Обхват – ако живеете в по-голямо жилище или често пътувате до вилата избора е много важен, защото колкото е по-голям обхвата, толкова по-добре. Има бебефони, които поддържат доста внушителна дистанция от повече от 200 метра между приемник и предавател
  • Захранване – естествено, че уредите на батерия са по-мобилни, но създават поредно задължение на родителя, тъй като батерията е допълнителен консуматив и ще трябва да се купува непрекъснато
  • Екстри – ясно е, че всяка екстра за нас би била добре дошла. От вибрация, енергиен режим, светлинни индикатори, завъртане на камерата на 360 градуса до нощното виждане и какво ли още не. 

Бебефона е чудесно решение за трудното ни ежедневие. Той винаги ще бъде нашите очи и уши, когато нас ни няма в помещението, където е нашето дете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *