България разбра съперниците си в “Лигата на нациите”

Българският национален отбор по футбол научи съперниците си за своето следващо участие в новия турнир на УЕФА “Лига на нациите”. Опоненти на “лъвовете” ще бъдат съставите на Уелс, Финландия и Ирландия. Това отреди жребият, който бе изтеглен в холандската столица Амстердам.

Благодарение на своето силно представяне при дебютното си участие в “Лига на нациите”, България вече е в Дивизия B на надпреварата, където и опонентите са по-сериозни. През месец септември ще бъде дадено начало на срещите от турнира, скоро след Европейското първенство. Нашият тим все още има шансове да играе и на Евро 2020, а в края на месеца се изправя срещу Унгария на ст. “Васил Левски” в решителна стъпка към надпреварата.

Както досега, “Лигата на нациите” ще бъде свързан по определен начин със следващия голям форум – Световното първенство през 2022 година. При добро представяне в “Лига на нациите”, България може да подсили шансовете си за класиране на Мондиал 2022.

Селекционерът на България Георги Дерменджиев остана доволен от жребия. Той смята, че сме успели да избегнем някои наистина тежки съперници, като например Турция и Русия. “Това е един нормален жребий. Тепърва ще разучаваме нашите съперници”, заяви Дерменджиев.

Най-сериозни от нашите съперници изглеждат Уелс и Ирландия. Можем да отчетем, че в уелския състав играят световни звезди като Гарет Бейл, Даниел Джеймс и Аарън Рамзи. Селекционер на “драконите” пък е легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс.

От друга страна, Ирландия винаги е бил корав съперник за всеки отбор на континента, докато Финландия изживява истински прогрес във футбола, успявайки да се класира за Европейското първенство през това лято.

Разбира се, най-добрите отбори на континента отново попаднаха в най-интересните групи. Такава например е група А1, където един срещу друг се изправят Нидерландия и Италия. Група А3 ще ни предложи сблъсъци между Португалия, Франция и Хърватия, а в група А4 на едно място попаднаха световните шампиони Германия и Испания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *