Виртуозният цигулар Дейвид Гарет омагьосва София

Един от най-виртуозните и талантливи цигулари на нашето време Дейвид Гарет пристига за своя първи концерт на територията на България. Младият германец ще очарова публиката в зала “Арена Армеец” на 29 септември.

Познат с прозвището Цигуларя на дявола, Гарет поднови своето турне “Explosive”, което бе принуден да отложи поради здравословни проблеми преди време. На 13 и 14 септември Гарет изнесе два страхотни концерта в румънската столица Букурещ, показвайки, че отново е в супер форма. Румънската публика бе покорена, а сега на ред е българската.

Дейвид Гарет обещава една незабравима кросоувър разходка между различни музикални жанрове. Гарет е истински майстор на миксирането, а мелодиите на някои от най-емблематичните рок класики ще прозвучат в “Арена Армеец”. Той също така ще докаже, че и класическата музика може да бъде интересна на младите хора, поднасяйки я с модерен и вълнуващ аранжимент.

Самият Дейвид Гарет споделя, че намира за вдъхновяваща идеята да премахва границите между различните стилове. “Искам да обединявам различните поколения със силата на добрата музика”, споделя германската звезда.

Освен че е изключително талантлив цигулар, Дейвид Гарет очарова и със своето сценично поведение, включващо безброй флиртове както с публиката, така и с музикантите от неговия бенд. Музикантът има навика да се разхожда между редовете в залите, за да свири интимно сред хората, платили да го слушат на живо.

Билети за концерта на Дейвид Гарет в “Арена Армеец” все още могат да бъдат открити на цена между 65 и 185 лева в мрежата на Eventim и онлайн на https://goo.gl/aGDMWj

Дейвид Гарет е роден на 4 септември 1980 година в германския град Аахен. Още на 13 години той подписва звукозаписен договор, а  на 16-годишна възраст вече свири с Филхармоничния оркестър на Мюнхен. Последният му засега албум носи името Rock Revolution и бе издаден през миналата година. На концерта си в София Гарет ще изпълни както някои от най-известните си импровизации, така и някои нови композиции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *