Фандъкова не знае дали ще се кандидатира за нов мандат

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че все още не знае дали ще се кандидатира за нов мандат. Както е известно, наесен предстоят местни избори, които могат да доведат до сериозни промени в цялата страна. Пред bTV обаче настоящият кмет на столицата реши да отклони въпроса за бъдещето си. “Искам да напреднем в работата и тогава ще взема решение”, каза тя.

Фандъкова заяви, че не знае как “Апартаментгейт” ще повлияе на изборните резултати, но тя отчете, че нейните колеги са поели отговорност с последвалите оставки. “Мисля, че действията са категорични. В този случай виждате, че още преди приключване на проверките колегите проявяват отговорност. Ясно показахме, че се носи отговорност, и се надявам и другите политически сили да покажат такова нещо.”

От известно време насам в столицата се извършват мащабни ремонти, а Йорданка Фандъкова увери, че това ще продължи и занапред. “Очаквам до средата на месец юни напълно да бъде завършен бул. “Филип Кутев”, заяви тя.”Ремонтът върви по график. Трябва да припомня, че този участък е изключително важен. Това всъщност е участък от бъдещия вътрешен ринг на София с бул. “Тодор Каблешков” от страната на район “Триадица”, ул. “Филип Кутев” до “Симеоновско шосе”. Работи се по всички участъци”, добави кметицата.

Тя призна, че на някои места са се появили непредвидени проблеми, които са затруднили работния процес. “Всъщност най-напред се изпълни канализацията и водопроводът от “Софийска вода”, за да може да се отводнява бул. “Черни връх” заедно с “Кръстова вада”, и след това вече започнахме пътните дейности”, обясни Фандъкова.

Кметицата добави, че очаква към месец юни да бъде напълно завършен участъкът с четири ленти – по две в посока. Предвижда се изграждането на осветление и тротоари.

“Работим поетапно, но много сериозно по цялостното протежение на бъдещия вътрешен ринг, който е стратегически проект за следващите години, за да може да облекчим трафика в центъра на града и по този начин да намалим вредните емисии във въздуха. В същото време от неделя трябва да започне и изграждането на още един много важен канализационен колектор за отводняването на кв. “Кръстова вада” и на бъдещия пробив по бул. “Тодор Каблешков”, който обаче ще затрудни движението по ул. “Сребърна”, каза още Йорданка Фандъкова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *