Форум “Образование: За бъдеще” разисква важни теми

На 23 и 24 ноември в Националния дворец на културата ще се проведе форум “Образование: За бъдеще”. Сред основните теми, които ще бъдат разисквани, е нуждата на днешните деца от определени умения за тяхната реализация, как изглежда образователната система на бъдещето и как могат да бъдат ангажирани подготвени и способни учители.

Единадесет водещи организации от сферата на образованието и бизнеса, заедно с представителството на Европейската комисия у нас, организират събитието. Форумът е подпомогнат и от Министерството на образованието и науката, което също подкрепя полезната конференция.

Организаторите на форума информират, че ще бъде направен опит да се представят работещи практики от образователната система и да бъдат направени предложения за по-добрата подготовка на младите хора у нас.

Силно ще се акцентира върху теми като образование за икономически растеж, умения за пълноценна реализация и иновации в училищната система. Гостите на конференцията ще се запознаят и с доклада на Европейската комисия по отношение на образованието в днешен ден. Ще бъде обсъдена и възможността за сътрудничество между бизнеса и общините.

Организаторите на конференцията са подготвили още уъркшопи и дискусии на основни теми като привличане, обучение и задържане на учители, професионално образование, ранен старт към уменията на бъдещето, STEAM специалности, технологии в училищата и как изглежда успешното училище.

Разбира се, гостите на конференцията ще могат да чуят мнението и на отлични лектори, които ще говорят по време на форума.

Сред тях са основателят на “Телерик академия” Светозар Георгиев, евродепутатът Ева Майдел, заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, директорът за България на АВВ – България Марсел ван дер Хойк, изпълнителният директор на Hewlett Packard Enterprise Bulgaria Ираван Хира, специалистът в иновациите в професионалното образование във Финландия Сампо Суико и преподаващият в Германия проф. Херман Абс. Свои лекции ще изнесат още директори и учители от българската образователна система. На уебсайта на форума можете да видите неговата пълна програма. Присъствието е безплатно, а регистрацията е тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *