Грижа за кожата след лазерна епилация

Ако скоро сте се подлагали на лазерна епилация, трябва да полагате допълнителни грижи след процедурата. Има няколко неща, които можете да направите, за да намалите подуването. Можете да приложите лед, за да облекчите паренето. Аспиринът и ибупрофенът трябва да се избягват, тъй като те могат да реагират с лазерната светлина. Гримът също трябва да се нанася внимателно, тъй като прекомерното триене може да направи третираната зона по-чувствителна.

Какво е лазерна епилация?

Лазерната епилация е процедура за трайно премахване на нежеланото окосмяване. В зависимост от вашата кожа, окосмяване и изисквания, ще са ви нужни между четири и шест сесии. За да откриете добър лазерен център, трябва само да прегледате отзивите на доволни клиенти. Например, за град София много високо оценен е естестичен център Satori, в който за вас ще се погрижат сертифицирани специалисти. За цените на лазерна епилация промоции се организират непрекъснато, затова не бива да се притеснявате. А сега да разгледаме как да се грижите за кожата след лазерна епилация.

Ексфолиране след лазерна епилация

Ако току-що сте били на лазерна епилация, може да помислите за ексфолиране след това. Ексфолирането е чудесен начин да премахнете мъртвите кожни клетки и да направите кожата си отново гладка. Използването на мек ексфолиращ почистващ препарат, съдържащ малки перли и частици, може да бъде полезно поради редица причини, включително предотвратяване на врастнали косми. За да приложите ексфолиращ почистващ продукт, намокрете засегнатата област старателно и внимателно втрийте скраба върху кожата си с кръгови движения. Изплакнете го и след това нанесете овлажнител. Ексфолирайте два до три пъти седмично, за да видите най-добри резултати.

В идеалния случай трябва да ексфолирате зоната поне една седмица преди лазерна епилация. Това ще помогне на третираната зона да заздравее по-бързо. Можете също така да използвате локален обезболяващ крем, предлаган без рецепта, за да намалите чувствителността.

Избягване на дезодорант

След като се подложите на лазерна епилация, от съществено значение е да избягвате агресивни химикали, като дезодорант, в продължение на седем дни. Също така трябва да избягвате използването на горещи вани, сауни и парни бани. Те съдържат химикали, които могат да причинят реакции при чувствителна кожа. За да успокоите кожата си след лазерна епилация, можете да използвате овлажнител, съдържащ гел от алое вера.

Освен това е важно да избягвате използването на грим и други козметични продукти, които съдържат агресивни химикали. Засегнатите зони ще станат изключително чувствителни към тези продукти и може да останете с трайни белези. Ако искате да получите най-добри резултати, уверете се, че следвате инструкциите стриктно.

Лосиони

След лазерната епилация трябва много да се внимава с използваните лосиони. Не прекъсвайте използването им, тъй като те хидратират и омекотяват кожата, премахват усещането за парене и дразнене. Но, трябва да се особено внимателно за състава им. Изберете лосион или крем за тяло с екстракт от алое вера, роза или лавандула. Тези естествени съставки са антибактериални и ще се отразят много добре на кожата ви. Избягвайте лосиони и кремове със съдържание на алкохол, спирт или други агресивни съставки.

Избягване на пряко излагане на слънце

Една от най-важните предпазни мерки, които трябва да вземете след лазерна епилация, е да избягвате продължително излагане на слънце за няколко седмици. Това е така, защото лазерното лечение може да направи кожата ви по-чувствителна към слънчевата енергия. Това може да доведе до изгаряния, белези и хиперпигментация. При излизане навън, нанасяйте слънцезащитен продукт с висок фактор на защита, независимо от сезона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *