Десислава Иванчева прави собствена партия

Бившата кметица на район “Младост” и настоящ обвиняем Десислава Иванчева ще създаде собствена политическа партия. Това обяви тя чрез личния си акаунт във “Фейсбук”.

Политическият проект на Иванчева ще носи името “Непослушните”, а целта пред новата партия ще бъде борба със статуквото в страната. Според думите на Иванчева, наскоро преминалите европейски избори са доказали, че “Непослушните са в цяла България”. Тя добави, че “всяко място си има своите Иванчева и Петрова, търсещи промяна на системата”.

Макар и осъдена на първа инстанция, Десислава Иванчева участва в европейските избори и постигна нелош резултат от 1.2 процента като независим кандидат Така тя изпревари парламентарно представени сили като “Атака” и НФСБ. Това вдъхна увереност на бившата кметица на “Младост” да продължи със своята политическа кариера.

Припомняме, че Десислава Иванчева бе осъдена на първа инстанция в средата на месец април. Обвинението срещу нея бе за приемане на подкуп, като тя бе зрелищно арестувана в центъра на София, а в колата й бяха открити пари. На първа инстанция тя бе осъдена на 20 години затвор.

Арестът на Иванчева предизвика силни обществени реакции, тъй като тя бе задържана по безпрецедентен начин – с около осемчасов арест пред Спортната палата. В автомобила й бяха открити 70 000 лева, за които тя твърди, че са подхвърлени в деня на ареста. Наскоро Десислава Иванчева заяви, че възнамерява да съди зам. главния прокурор Иван Гешев за лъжи, отправени по нейн адрес чрез медиите.

Като цел на новата си партия Десислава Иванчева посочи “отстояване на истинските интереси на гражданите, да защитава техните права и свободи, да спаси реалната демокрация”.

Според Десислава Иванчева, създаването на партия в случая е наложително, тъй като законите в България имат твърде сериозни изисквания за издигането на независими кандидати от инициативни комитети. При партиите е по-лесно, смята тя. Тя допълва, че чувства подкрепата на хора от цялата страна, които непрекъснато я питали, дали няма да създаде собствено политическо движение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *