Избор на правилния тип монтаж на кран за вана

Ако сте взели решение за обновяване на банята и искате да поставите вана, то има някои неща, които трябва да знаете при монтаж на смесителя. В зависимост от размера и формата на ваната, кранът за вана трябва да бъде фиксиран на място, което е толкова функционално, колкото и естетично. Вземете под внимание и използването на ваната. Използвате ли я всеки ден? Имате ли отделна зона за душ ? Има ли деца във вашето домакинство? В зависимост от отговорите на тези въпроси ще можете да изберете крана, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Има няколко вида инсталация за смесителя за вана: монтаж на стена, монтаж на колона, вграден монтаж.

Монтаж на стена

Кранът е вдлъбнат в една от стените, съседни на ваната. Резултатът е много естетичен, но изисква възможност за вграждане на входовете за вода в стената. Друго предимство е, че кранът не затрупва ръба на ваната. Поставете го където искате в зависимост от стила, който искате, като същевременно имате предвид, че той трябва да бъде лесно достъпен.

Полагане на колона

Кранът може да бъде фиксиран и върху колона, поставена на земята от едната страна, или в края на ваната в случай на свободно стоящ модел.

Избягвайте да поставяте  крана там, където той ще пречи на влизането и излизането от ваната.

Вградена инсталация

Някои модели от висок клас са проектирани да се поберат на ръба на ваната. При този тип инсталация на смесителя, трябва да се пробият няколко отвора: за управлението на изхода за вода, за чучура и за ръчния душ. Има версии с 3 или 5 дупки. Тук отново имате избор на местоположението му, но бъдете внимателни: това изпълнение изисква ваната да има достатъчно широка джанта (7 см).

Монтаж върху малки колони

Трябва да се вземат предвид формата и ширината на ваната, за да се избере най-доброто място. Във всички случаи ще са необходими чифт стълбове за инсталиране на крана и ще е необходимо да се пробие ваната на желаното място, за да се фиксира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *