Купуване на бяла техника втора употреба

Купуването на бяла техника втора употреба може да бъде чудесен начин да спестите пари. Трябва обаче да имате предвид следното: цената, състоянието на уреда и възрастта на уреда.

Състояние на уреда

Купуването на използван артикул е инвестиция както на време, така и на пари, така че има смисъл да направите вашето проучване. Един от най-добрите начини да направите това е да проверите редица търговци на дребно втора употреба, както онлайн, така и офлайн. Това ще ви даде възможност да видите какво има и кои марки имат най-качествените продукти. Като алтернатива можете да изберете да отидете до шоурумите на няколко от любимите си марки.

Докато преглеждате стотици предложения втора употреба, не бързайте. Ако имате късмет, може да се натъкнете на рядко бижу. И не забравяйте да задавате въпроси. В крайна сметка вие не сте единственият човек, който копнее за изгодна сделка. В крайна сметка не искате да разберете по трудния начин, че сте похарчили парите си за дефектен артикул. За щастие има шепа доверени търговци, които ще се радват да помогнат. И ако не можете да стигнете до шоурума, винаги можете да разгледате няколко онлайн търга в уюта на собствения си дом.

Възраст на уреда

Използването на интернет за откриване на възрастта на бялата техника може да бъде забавно и полезно упражнение. Докато някои марки тълкуват цифрите в техните серийни номера по различен начин, използването на сериен номер все още е най-добрият начин да разберете на колко години са вашите уреди.

Освен това, ще искате да държите под око цената, особено ако обмисляте да купувате втора употреба. Ако купувате нова машина, не забравяйте да сравните цената й с тази на модел с подобен размер.

Цена на уреда

Купуването на употребявана бяла техника може да бъде чудесен начин да спестите пари. Има обаче много неща, които трябва да имате предвид, когато търсите такъв.

Първата стъпка е да потърсите надежден източник за използвани уреди. Можете да разгледате местните документи за покупка и продажба или да посетите магазин за стоки втора употреба, за да получите представа какво има там. Друг вариант е да проверите онлайн. Сайтове като eBay позволяват на хората да купуват и продават стоки директно с други. След това купувачите могат взаимно да оценяват покупките си. Това помага на потребителите да разпознаят честните продавачи от тези, които продават фалшиви стоки.

Когато сравнявате употребявани уреди, обърнете внимание на състоянието на уреда. Трябва също така да вземете под внимание всички изтегляния на уреда. Те могат да повлияят на цената. Най-достъпната цена за уред вероятно ще дойде от частен продавач. Освен това ще откриете, че е най-малко вероятно частните продавачи да ви измамят.

Търсене на уреди втора употреба

Увеличаването на разполагаемия доход в Азиатско-тихоокеанския регион стимулира растежа на пазара на бяла техника. Нарастването на комерсиализацията и урбанизацията също насърчава пазара на бяла техника. Тези уреди се използват в промишлени и битови задачи. Включва набор от продукти, от перални машини до климатици.

Азиатско-тихоокеанският регион има висок разполагаем доход и големи разходи за подобряване на дома. Той се превърна в център за пазара на бяла техника в света. Очаква се да запази господството си през целия прогнозен период. Очаква се пазарът да регистрира CAGR от 7,8% от 2021 до 2027 г.

Увеличението на цените на новите продукти също увеличи търсенето на стоки втора употреба. Липсата на наличности причинява дълги забавяния на доставката и повишаване на цените. Това е проблем както за продавачите, така и за купувачите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *